Hyppää sisältöön
Nainen istuu tietokoneluokassa kuulokkeet ja mikrofoni headset päässä katsoo kameraan ja hymyilee.
Home Opiskelijan sivut Rekrytointikanavat ja Tiitus

Tiitus ja muut rekrytointikanavat

Etsitkö työ-, harjoittelu- tai opinnäytetyöpaikkaa? Oletko rakentamassa verkostoja omalla alallasi? Klikkaa sisään rekrytointikanava Tiitukseen.

Nykypäivän työnhakuprosessi ja verkostojen rakentaminen on monikanavaista ja vaatii pitkäjänteistä työtä. Muista siis aloittaa hakeminen hyvissä ajoin ja hyödynnä monia eri kanavia ja palveluita. HAMKissa käytämme rekrytointikanava Tiitusta ja alakohtaisilla Yammer-tiedotuskanavilla ilmoitetaan myös yksittäisistä paikoista.

Tiitus toimii profiilien kautta ja palvelua voit käyttää niin mobiilisti kuin selaimen kautta. Palvelusta voit etsiä työ- ja harjoittelupaikkoja, palvelun tekoäly myös ehdottaa sinun profiilillesi sopivia paikkoja. Profiilin kautta olet paremmin yritysten kontaktoitavissa ja voit selata palvelussa olevia yrityksiä sekä lähettää kiinnostaviin yrityksiin avoimia hakemuksia. Tältä sivulta löydät lisätietoja, miten voit käyttää näitä HAMKin omia työkaluja.

For more ideas and channels to find a job in English, visit our website Find work in Finland.

Kiinnostaako kansainväliset työ- tai harjoittelumahdollisuudet? 

Näin käytät Tiitusta

Kuinka luon profiilin?

Tiitus palvelua voit käyttää mobiili- ja selainversiona.

Mobiilisovelluksen voit ladata Google Playstä tai App Storesta

Oheet profiilin luontiin mobiiliversiossa löydät täältä

Selainversion rekisteröityminen sekä kirjautuminen https://app.tiitus.fi/intro

Ohjeet profiilin luontiin selainversiossa löydät täältä

Kun olet saanut luotua profiilin, muista että profiili täytyy viimeistellä, jotta se näyttää kiinnostavalta yrityksille. Muistathan myös päivittää profiiliasi säännöllisesti.

Ensimmäiseksi palvelu ohjaa sinut ”Asetukset” -valikkoon valitsemaan oman oppilaitoksesi Tiitus-palvelu. Valitse oppilaitoksesi toimialue (HAMK), jotta näet oppilaitoksesi omat paikat.

2.  Seuraavaksi käy läpi osiot, joissa on huutomerkkejä. Aloitetaan ”Työelämätaidot”-osiosta.

3.  Kokemuksissa voit kertoa työkokemuksestasi, koulutuksistasi ja muusta kokemuksesta (esim. diplomeista tai vapaaehtoistyöstä) 

4. Taidoissa ja osaamisessa valitaan seuraavat tiedot: 

 Valitse mitä osaat tai haluat oppia: 

Palvelun tekoäly etsii sinulle sopivimmat työharjoittelu- ja työpaikat, sekä työnantajat. Tämän vuoksi on tärkeää, että syötät useita taitoja mitä haluaisit oppia tai olet jo oppinut!
 

– Valitse pätevyydet tai kurssit: Valitse ne pätevyydet ja kurssit, joita olet harjoittelemassa tai jo osaat! 

– Valitse kielitaito: Valitse ne kielet, joita opiskelet tai jo osaat. Voit samalla määrittää kielitaitosi tason. 

5. Harrastuksissa ja muissa valitaan seuraavat tiedot: 

– IT-taidot: Valitse ne IT-taidot, joita osaat tai olet opettelemassa. Voit myös listata IT-taitoja, joita ei ole valmiina. 

– Harrastukset: Valitse ne harrastukset, joita osaat tai olet opettelemassa. Voit myös listata harrastuksia, joita ei ole valmiina. 

6. Lopuksi painetaan ”Tallenna muutokset”. 

7. Portfoliossa ja suosittelijoissa valitaan seuraavat tiedot: 

– Sosiaalinen media: Valitse ne sosiaalisen median tilit, jotka sinulla ovat. 

8. CV:ssä voit halutessasi syöttää aiemmin tehdyn CV:si, mikä sinulla sellainen on. 

Vinkki: Hyvässä tiitus-profiilissa kerrot kokemuksistasi ja siitä, mitä olet oppinut kouluprojekteista, harjoitteluista, kesätöistä tai muun työkokemuksen kautta. Muista miettiä, mitä olet oppinut ja mitä osaat sekä mitä hyödyllisiä taitoja ja työelämän metataitoja (esim. organisointitaidot, täsmällisyys jne.) olet hankkinut.

Työpaikkatori

Työpaikkatorilla näet kaikki harjoittelu- ja työpaikat.

Harjoittelu- ja työpaikkoja voidaan selata myös seuraavien kriteerien perusteella (muista suodattimen valinnan jälkeen klikata ”Käynnistä haku”):

– Toimialan mukaan
– Paikkakunnan/maakunnan mukaan
– Työn keston mukaan
– Työn luonteen mukaan
– Lähteen mukaan (oletuksena tulevat näkyviin palvelunne omat paikat. Voidaan katsoa myös TE-palveluiden ja Tiituksen yleisen toimialueen paikkoja).

Vinkkejä palvelun käyttöön:

Valitse suodatinvaihtoehdoista kohdasta “lähde” kaikki, jotta näet kaikki tarjolla olevat avoimet työmahdollisuudet. Muista myös hyödyntää vapaasanahakua, mikäli etsit työpaikkaa tiettyjen tehtävien tai osaamisen kautta.

Käytä vapaata tekstihakua, jos etsit tietyntyyppisiä töitä. Käytä erilaisia ​​hakusanoja, jotka liittyvät etsimääsi työhön. Jos esimerkiksi etsit toimistotyötä, kokeile avainsanoja kuten: markkinointi, kirjanpito, asiakaspalvelu jne löytääksesi kaikki avoimet työpaikat.

Avoimen hakemuksen lähettäminen

Avoimia työpaikkoja on vaihtelevasti tarjolla eri alustoilla ja palveluissa. Jos tänään kanavalla ei ole tarjolla alasi työpaikkoja, tilanne voi olla toinen huomenna. Muistathan siis seurata aktiivisesti tarjontaa, sillä osassa paikosta hakuajat ovat lyhyet tai paikka voidaan täyttää jo hakuaikana, sopivan hakijan ilmaannuttua. Näin monet mahdollisuudet menevät nopeasti ohi, jos et seuraa tarjontaa aktiivisesti.

Yrityksiin kannattaa myös olla suoraan yhteydessä ja myydä omaa osaamista jos sinua kiinnostaa jokin tietty yritys tai toimiala. Tiituksen kautta lähetät helposti avoimen hakemuksen Tiituksessa oleviin yrityksiin.

Ohjeet:

Mobiiliversio

Selainversio

Voit myös selata yrityksiä kirjautumatta, Työpaikkatorin kautta:

  1. Mene Työpaikkatorille 
  2. Valitse yläpalkista: YRITYKSET-välilehti -> palvelu listaa Tiituksessa HAMKin kanssa rekrytointiyhteistyötä tekevät yritykset aakkosjärjestyksessä. -> Käytä toimiala, sijainti tai vapaasanahaku suodatuksia tarpeen mukaan, löytääksesi toimialasi yrityksiä tai jokin tietty yritys
  3. Kun löydät kiinnostavan yrityksen, klikkaa yrityksen profiili auki, kohdasta avaa. -> Paina “LÄHETÄ AVOIN HAKEMUS” (Tästä eteenpäin sinun tulee olla kirjautunut profiiliisi.)

Verkostoituminen

Uran kannalta on tärkeää rakentaa ja kehittää ammatillisia verkostojasi koko ajan sillä se edistää kiinnittymistäsi ammatilliseen yhteisöön ja työmarkkinoille. 

  • Luomalla verkostoja opintojen aikana saat etumatkaa urapollasi. Verkostot edistävät sekä ammatillista kehittymistäsi että identiteettiäsi.
  • Muista, että verkostoitumiskanavia ei ole vain yhtä, joten on tärkeää miettiä, mitkä niistä ovat sinulle tärkeitä. Eri verkostoitumiskanavilla on erilaisia ​​toimintoja. 
  • Verkostoitua voit myös esimerkiksi Linked-Inissä.