Tietoa hevosyrittäjille

Hevosyrittäjä

 Sisältöeditori


TIETOA HEVOSYRITTÄJILLE

​​​​​​
Yhteiskunta muuttuu, mutta hevosen ja ihmisen välinen kumppanuus säilyy vuosikymmenestä toiseen. Suomen 75000 hevosta koskettaa ja liikuttaa satoja tuhansia ihmisiä. Koko maassa on noin 3000 koko- tai osa-aikaista yritystoimintaa harjoittavaa tallia, jotka tarjoavat harrastamisen ja virkistyksen mahdollisuuksia lapsille, nuorille ja aikuisille.  

Uudistuva hevostalous- projekti nostaa esille yrittäjyyttä ja tulevaisuuskeskusteluja


Hevoset antavat työtä, ystävyyttä, liikuttavat meitä ja ihastuttavat maisemassa. Hevosala muuttuu ja uudistuu, mutta yhteiskunnallisesta merkityksestä, tulevaisuuden kysynnästä ja yrittäjyydestä on alalla vain vähän tietoa. Näistä lähtökohdista on käynnistynyt vuoden 2016 alussa valtakunnallinen Uudistuva hevostalous – hanke, joka on saanut rahoitusta EU-osarahoitteisesta maaseutuohjelmasta.

Toteuttajana on Hämeen ammattikorkeakoulu (HAMK) yhteistyössä Luonnonvarakeskus Luken ja Hippoliksen kanssa.

Tiedotuskanaville tästä
 

Vastuullinen hevostalli (5 op) HAMKin avoimessa amk:ssa syksyllä 2016

Syksyllä 2016 Hämeen ammattikorkeakoulun (HAMK) avoimessa ammattikorkeakoulussa on mahdollisuus opiskella hevostalouden opintoja. Vastuullinen hevostalli -opintojen aiheina ovat vastuullisuus talliympäristössä,  hevosen lajityypillinen käyttäytyminen sekä lainsäädäntö hevosen pidosta ja tallitoiminnasta. Opiskelu on monimuoto-opiskelua sisältäen lähiopetusta ja oppimistehtäviä. Hyväksytty suorittaminen edellyttää opintoihin kuuluvan projektitehtävän tekemisen.

Toteutuspaikka on HAMK Mustiala, Mustialantie 105, Tammela. 

Opintotarjonta tulee näkyviin www.hamk.fi/avoin sivustolle kesäkuun loppuun mennessä. Ilmoittautuminen on ajanjaksolla 1.8.–15.8.2016. Paikkoja on rajoitetusti.

Lue lisää Vastuullinen hevostalli.pdf

 

Hyvän fiiliksen hevosala

HAMKin hevostalouden agrologiopiskelijat toteuttivat lokakuussa 2015 fiilisbarometrin, jonka tuloksia esiteltiin Hevosyrittäjäpäivillä Nokialla.

Hevosyrittäjäpäivien esitys 13.11.2015.pdf.pdf / Sirpa Pussinen ja Terhi Thuneberg, HAMK
Uskolla läpi harmaan kiven.pdf / Hevosurheilu-lehti 13.11.2015, Jorma Kemiläinen
           

Hevosyrittäjätarinat kertovat suomalaisesta hevosyrittäjyydestä 

HAMKin hevostalouden opiskelijat kokoavat osana opintojaan Hevosyrittäjätarinoita 

"Meidän tulee olla ylpeitä hevosesta ja sen ympärillä olevasta osaamisesta." "Hevoset antavat paljon, taustaan, sukupuoleen tai ikään​​ katsomatta." "Hevosalalla on paljon heitä, jotka ovat ammattikoulutettuja ja kokeneita hevosalan osaajia." - Hevosalan ammattilaisten vastauksia kysymykseen, mikä on parasta hevosalalla 


​​

​​
Takaisin ylös