175 vuotta maatalousopetusta Mustialassa - Tervetuloa juhlimaan 14.6. - Hämeen ammattikorkeakoulu
175 vuotta maatalousopetusta Mustialassa – Tervetuloa juhlimaan 14.6.

175 vuotta maatalousopetusta Mustialassa – Tervetuloa juhlimaan 14.6.

04.06.2015 13:22

Korkea-asteen koulutuksen historia Hämeessä lähti liikkeelle vuonna 1840, jolloin Mustiala valittiin maamme ensimmäiseksi maatalousoppilaitoksen paikaksi. Tänä vuonna juhlistetaan 175-vuotiasta koulutusta Mustialassa.

Mustiala oli Suomen ensimmäinen käytännöllis-tietopuolinen maanviljelysoppilaitos. Alkuvuosina aloitettiin heti myös tutkimus- ja kehitystoiminta: jalostettiin viljelykasveja ja koekäytettiin työkaluja.

Aikanaan Suomen korkeinta maatalousopetusta antanut Mustiala on tunnettu kuvankauniista maisemistaan ja arvokkaasta rakennuskannastaan. Osa Mustialan iloluontoista ja omaleimaista kulttuuria ovat mustialalaiset termit, kuten olonoomi ja mustialiitti.

Kaikki ovat tervetulleita juhlistamaan Mustialan maatalousopetuksen 175-vuotista taivalta 14.6.2015. Ohjelmassa on mm. musiikkia, Mustialan historiaa, valokuvanäyttely, tarinateltta ja opastettuja esittelykierroksia. Omatoiminen ohjelma alkaa klo 11, juhlaohjelma klo 13. Päivän ohjelman juontaa viihdetaiteilija Erkki Liikanen. Juhla-alueella myynnissä virvokkeita ja syötävää. Yleisö voi ottaa mukaan myös omia eväitä ja nauttia tapahtumasta piknik-hengessä.

HÄMEEN AMMATTIKORKEAKOULU