Amazing Business Train - junamatkalla uusia tuulia - Hämeen ammattikorkeakoulu
Amazing Business Train – junamatkalla uusia tuulia

Amazing Business Train – junamatkalla uusia tuulia

24.03.2015 09:06

Hämeen ammattikorkeakoulun Amazing Business Train -juna ottaa jälleen 5.–6.5.2015 kyytiinsä noin kolmekymmentä yrittäjyyshenkistä opiskelijaa valmentajineen.

Neljättä kertaa järjestettävälle junamatkalle Hämeenlinna–Kuopio–Oulu–Hämeenlinna lähtee tällä kertaa HAMKin opiskelijoiden lisäksi opiskelijoita myös Lahden ammattikorkeakoulusta sekä Laurea-ammattikorkeakoulusta. Syksyllä Amazing Business Train suuntautuu Pietariin. Tämän lisäksi Suomessa matkataan jälleen marraskuussa.

Yhteistyötä sekä uusia raiteita

Amazing Business Train -matkalle kootaan hakemusten perusteella yrittäjyydestä kiinnostuneita tai oman yritysidean keksineitä opiskelijoita. Junamatkan aikana näitä ideoita kehitetään systemaattisesti eteenpäin kansainvälisissä tunnelmissa, sillä opiskelijoita on suomenkielisten koulutusten lisäksi myös vieraskielisistä koulutuksista. Matka alkaa Hämeenlinnasta. Ensin pysähdytään Kuopiossa, minkä jälkeen matka jatkuu Ouluun. Oulussa yövytään ja seuraavana aamuna koko ryhmä pääsee vierailemaan paikallisessa Business Kitchenissä, jossa oululaiset yrittäjyysasiantuntijat kommentoivat opiskelijoiden liikeideoita. Tämän jälkeen junamatkalla takaisin Hämeenlinnaan ideat hiotaan valmiiksi.

– Kaikki aiemmat junamatkamme ovat olleet onnistuneita kokemuksia, ja Amazing Business Train on herättänyt kiinnostusta Suomen lisäksi myös kansainvälisissä yrittäjyysopettamista käsittelevissä ryhmissä. Kevään matkalle otammekin mukaan opiskelijoita myös muista FUAS-liittouman ammattikorkeakouluista eli LAMKista ja Laureasta. Tämä tuo varmasti myös lisäväriä junamatkojen sisältöön. Junamatkoilla mukana onkin ollut yhteisöllisyys ja vastavuoroisuus, kertoo projektipäällikkö Sari Hanka.

Syksylle 2015 on jo suunniteltu seuraavaa toteutusta. Silloin Amazing Business Train suuntaa Helsinkiä kohti, ja sieltä Allegrolla aina Pietariin saakka. Yhteistyökumppaneita Pietarin suunnalla kartoitetaan parasta aikaa, ja matkan teemana on ehdottomasti kansainvälisyys.

Tuloksellinen hanke saa jatkorahoitusta

– Yrittäjyysyhteisön JUNA -hankkeemme oli tarkoitus jo päättyä, mutta saimme hankkeelle jatkoaikaa sekä lisärahoitusta. Rahoitus mahdollistaa uusien Amazing Business Train -toimintamallien testauksen, ja pystymme toivottavasti luomaan toteutuksesta pysyvän palvelun tarjontaamme. Junamatkojemme tulokset näkyvät myös alueen yrityselämässä – mukana matkallamme ovat olleet muun muassa alueella menestystä niittäneet muotoilutoimisto Siltanen | Sandbergin yrittäjät, iloitsee Hanka.

Amazing Business Train -opintojakso on osa ESR-rahoitteista Yrittäjyysyhteisön JUNA -hanketta, jolle tuen on myöntänyt Hämeen ELY-keskus.

Opiskelijahaku Amazing Business Trainin kevään 2015 toteutukselle on käynnissä parhaillaan. Mukaan voi hakea 3.4.2015 mennessä osoitteessa http://blog.hamk.fi/abt.

[addthis tool=”addthis_sharing_toolbox”]