Amazing Business Train lähtee 5.5. matkaan kansainvälisempänä kuin koskaan - Hämeen ammattikorkeakoulu
Amazing Business Train lähtee 5.5. matkaan kansainvälisempänä kuin koskaan

Amazing Business Train lähtee 5.5. matkaan kansainvälisempänä kuin koskaan

28.04.2015 12:41

Amazing Business Train on Hämeen ammattikorkeakoulun toteuttama opiskelijoille suunnattu matka yrittäjyyteen 5.–6.5.2015.

Junassa on mukana opiskelijoita kolmesta eri korkeakoulusta: he edustavat yhteensä kahdeksaa eri kansallisuutta ja lukuisia eri aloja – yritysideoissakin vain taivas on rajana. Mukana on mm. suomalaisia metsäalan opiskelijoita sekä International Business -koulutusohjelman opiskelijoita Kiinasta ja Boliviasta.

Neljättä kertaa starttaava juna kulkee Hämeenlinnasta Ouluun ja takaisin kyydissään 34 matkaajaa. Joukossa on opiskelijoiden ja perinteisten valmentajien lisäksi virtuaalivalmentajia sekä kansainvälisiä tuulia tuomassa on kaksi brasilialaista yrittäjyysopettajaa. HAMKin opiskelijoiden lisäksi matkalle osallistuu ensimmäistä kertaa myös Lahden ammattikorkeakoulun sekä Laurea-ammattikorkeakoulun opiskelijoita.

Amazing Business Trainille on valittu mukaan opiskelijoita, joilla on kehitteillä oma liikeidea. Matkan aikana he saavat valmennusta junassa valmentajilta, pysähdyskaupungeissa alueiden asiantuntijoilta sekä virtuaalisesti sähköisten välineiden kautta. Yhteensä 38 tuntia kestävän intensiivisen työskentelyn aikana yritysideoita kehitetään, koetellaan ja testataan.

Tuloksellinen hanke saa jatkorahoitusta

– Yrittäjyysyhteisön JUNA -hankkeemme oli tarkoitus jo päättyä, mutta saimme hankkeelle jatkoaikaa sekä lisärahoitusta. Rahoitus mahdollistaa uusien Amazing Business Train -toimintamallien testauksen, ja pystymme toivottavasti luomaan toteutuksesta pysyvän palvelun tarjontaamme. Junamatkojemme tulokset näkyvät myös alueen yrityselämässä – mukana matkallamme ovat olleet muun muassa alueella menestystä niittäneet muotoilutoimisto Siltanen | Sandbergin yrittäjät, iloitsee HAMKin työelämäpalvelupäällikkö Sari Hanka.

Amazing Business Train -opintojakso on osa ESR-rahoitteista Yrittäjyysyhteisön JUNA -hanketta, jolle tuen on myöntänyt Hämeen ELY-keskus. Syksylle 2015 on jo suunniteltu seuraavaa toteutusta. Silloin Amazing Business Train suuntaa Helsinkiä kohti ja sieltä Allegrolla aina Pietariin saakka. Yhteistyökumppaneita Pietarin suunnalla kartoitetaan parasta aikaa, ja matkan teemana on luonnollisesti kansainvälisyys.

[addthis tool=”addthis_sharing_toolbox”]