Avoimesta datasta vauhtia Kanta-Hämeen kehitykseen - Tervetuloa seminaariin 26.11. - Hämeen ammattikorkeakoulu
Avoimesta datasta vauhtia Kanta-Hämeen kehitykseen – Tervetuloa seminaariin 26.11.

Avoimesta datasta vauhtia Kanta-Hämeen kehitykseen – Tervetuloa seminaariin 26.11.

16.11.2015 16:27

HAMKin Älykkäät palvelut -tutkimusyksikkö järjestää yhdessä Kanta-Hämeen alueen kaupunkien ja kuntien sekä Hämeen liiton kanssa maksuttoman workshop-seminaarin avoimesta datasta Hämeenlinnassa 26.11.2015 klo 9.00–15.00.

Workshopin tavoitteena on koota kuntien edustajia, opiskelijoita, yrityksiä sekä muita toimijoita yhteen miettimään, mitä Kanta-Hämeessä tulisi tehdä avoimeen dataan liittyen. – Yksi tärkein pohdinnan kohde on se, mitä dataa tulisi avata ja miksi. Workshopin tuotoksia on tarkoitus hyödyntää tulevaisuudessa, kun avoimen datan toimintoja kehitetään maakunnassa, kertoo tutkimuskoordinaattori Joni Kukkamäki.

Avoimella datalla tarkoitetaan datavarantoja, jotka julkaistaan koneluettavassa muodossa kaikkien saataville ja käytettäväksi ilmaiseksi. Kukkamäen mukaan julkishallinnon toimijoiden avaama data lisää demokratian läpinäkyvyyttä ja toimijoiden sisäisten prosessien tehokkuutta.

– Avoimen datan pohjalta voidaan myös synnyttää uutta liiketoimintaa ja palveluita sekä tehostaa jo olemassa olevia. Liiketoiminnassa yhdistämällä avointa dataa yrityksen omiin datavarantoihin voidaan lisätä tietojen tarkkuutta ja täten parantaa päätöksentekoa, avaa Kukkamäki avoimen datan hyötyjä ja mahdollisuuksia.

Avoimen  datan seminaari on suunnattu kaikille aiheesta kiinnostuneille – esimerkiksi kuntasektorin toimijat, yritykset ja opiskelijat saavat varmasti seminaarista paljon arvokasta lisätietoa. Seminaariin osallistuminen ei myöskään vaadi teknistä osaamista tai aihepiirin aiempaa tuntemusta.

Seminaariin on saatu mukaan mielenkiintoisia puhujia, jotka jakavat tietämyksensä avoimesta datasta ja sen hyödyntämisestä eri osa-alueilla. Workshopissa taas osallistujat itse pääsevät esittämään omia tarpeitaan ja ideoitaan. Myös tiedotusvälineiden edustajat ovat lämpimästi tervetulleita seminaariin.

Seminaari järjestetään Korkeakoulukeskuksessa Visamäessä C-rakennuksen auditoriossa (Vankanlähde 9, Hämeenlinna). Tilaisuus on maksuton.

Ilmoittautumislinkki: www.hamk.fi/avoindata

Ilmoittautua voi myös Tiina Björkskogille, tiina.bjorkskog@hamk.fi, p. 040 769 0900

Ohjelma

8.30 Aamukahvit

9.00 Tilaisuuden avaus, kehittämisjohtaja Matti Lipsanen, Hämeen liitto

Miksi avata dataa ja miten se tehdään, hankesuunnittelija Juha Pulmuranta, Varsinais-Suomen liitto

Avoimen datan hyödyntäminen liiketoiminnassa, co-founder Mikko Honkanen, Vainu.io

Avoin data ja paikkatieto, case: Paikkatietoikkuna, asiantuntija Kai Koistinen, Maanmittauslaitos

12.00–13.00 Lounastauko (omakustanteinen)

13.00–15.00 Workshop-työskentely: Miten Kanta-Hämeessä tulisi tulevaisuudessa toimia, mitä dataa voisi ja tulisi avata ja miksi? ​

[addthis tool=”addthis_sharing_toolbox”]