Ensimmäinen syntynyt kauppa HAMKin ja SabriScanin teknisen myyjän koulutuksen tähtihetkiä - Hämeen ammattikorkeakoulu
Ensimmäinen syntynyt kauppa HAMKin ja SabriScanin teknisen myyjän koulutuksen tähtihetkiä

Ensimmäinen syntynyt kauppa HAMKin ja SabriScanin teknisen myyjän koulutuksen tähtihetkiä

26.08.2015 12:54

Hämeen ammattikorkeakoulun ja riihimäkeläisen SabriScan Oy:n toteuttamasta rekrykoulutuksesta valmistui elokuussa teknisiä myyjiä SabriScanille. Vastaavaa koulutusta ei ole aiemmin toteutettu, ja kokemukset pilotista ovat erittäin hyvät.​

Hämeen ammattikorkeakoulu (HAMK) ja SabriScan Oy käynnistivät tammikuussa 2015 Hämeen ELY-keskuksen rahoittaman teknisen myyjän työvoimakoulutuksen. Seitsemän kuukauden rekrykoulutuksen tavoitteena oli valmentaa uusia osaajia teknisen myynnin tehtäviin SabriScan Oy:lle, joka myyntiorganisaatiotaan vahvistamalla kasvattaa teknisen kaupan volyymiä.

Oppimisen matka koostui HAMKin kouluttajien sekä SabriScanin ammattilaisten koulutuksista sekä laajasta työssäoppimisesta SabriScanilla. Opiskelijat pääsivät yrityksessä talon tavoille heti ensimmäisestä koulutusviikosta lähtien, ja esimerkiksi perehdytys oli täsmälleen vastaava kuin tavallisestikin uusilla työntekijöillä.

Koulutuksen aikana perehdyttiin mm. ratkaisukeskeiseen myyntityöhön ja asiakassuhteiden ylläpitoon sekä koneistukseen ja erilaisten kappaleiden työstämiseen. Työssäoppiminen oli alusta saakka merkittävässä roolissa, ja niin opiskelijat kuin yritys pitivätkin tätä hyvänä järjestelynä.

– Myyjän työ vaatii yrittäjähenkisyyttä ja yrittäjämaista asennetta – itse pitää rakentaa suhteet asiakkaisiin ja luoda pohja omalle työlle. Koulutuksen tähtihetki on ehdottomasti ollut ensimmäinen onnistunut kauppa, opiskelijat kuvailevat kokemuksiaan.

– Opiskelijoiden sanomat asiat kuulostavat hyvältä. Jos haluaa menestyä, niin yrittäjämainen asenne on ehdottomasti se tärkein juttu. Hienoa nähdä, että näinkin lyhyessä ajassa he ovat päässeet asian ytimeen ja myyntityö on vienyt mennessään, kertoo SabriScanin teknisen kaupan päällikkö Marko Mölsä.

Koulutuksesta valmistuneet opiskelijat ovat työllistyneet SabriScanille, ja tulevaisuudennäkymät ovat positiiviset. – Rekrytointi-ilmoituksessa luki, että etsimme hyviä tyyppejä, mutta löysimme ihan timantteja! Tästä on hyvä jatkaa, Mölsä iloitsee.

– Rekrykoulutus ei ollut HAMKin ja SabriScanin ensimmäinen yhteinen ponnistus, vaan tiivistä yhteistyötä on tehty useamman vuoden ajan. Tämä on yksi loistava esimerkki ammattikorkeakoulun aluevaikuttavuudesta ja koulutuksen työelämälähtöisyydestä, kertoo yhteistyötä SabriScanin kanssa koordinoiva Salla Niittymäki HAMKista.

SabriScan toimii parhaillaan työharjoittelupaikkana neljälle konetekniikan opiskelijalle, ja aikanaan opinnäytetyönään SabriScanin teknisen kaupan materiaalihallinnon uudistamisen toteuttanut it-alan osaaja on ollut jo usean vuoden ajan vakituinen sabriscanilainen. Yhteistyötä on ollut myös erilaisten opiskelijaprojektien merkeissä liittyen mm. markkinointimateriaaleihin, kansainvälistymiseen ja digitaalisen kauppapaikan kehittämiseen.

– Ihan kaikki projektit eivät ole päättyneet tuloksekkaasti, mutta olemme kuitenkin oppineet ja kehittyneet huimasti, mikä ei olisi ollut mahdollista ilman näitä kokeiluja. Lisää tekemistä on luvassa jatkossakin, Mölsä kiittelee yhteistyötä HAMKin kanssa.

[addthis tool=”addthis_sharing_toolbox”]