Hämeen ammattikorkeakoululle mittava lahjoitus - Hämeen ammattikorkeakoulu
Hämeen ammattikorkeakoululle mittava lahjoitus

Hämeen ammattikorkeakoululle mittava lahjoitus

12.11.2015 20:07

OP Etelä-Häme lahjoittaa 100 000 euroa Hämeen ammattikorkeakoululle yrittäjyyden ja digitalisaation tutkimiseen.

– Meille seudun elinvoimaisuus on erittäin tärkeä asia, korostaa hallituksen puheenjohtaja Ilkka Jahkonen OP Etelä-Hämeestä. Tälläkin tavoin haluamme omalta osaltamme olla edesauttamassa Suomea nousuun.

– HAMK on täällä merkittävä elinvoimaisuuden moottori, ja sitä haluamme tukea. Toisaalta paikalliselle pankille on tärkeää, että ainoa korkeakoulumme on vahva ja uudistuva. Osuuskuntamuotoisen pankin kuuluu kantaa vastuuta ympäristöstään ja tällä lahjoituksella katsomme tekevämme oman osamme näissä talkoissa, Jahkonen kertoo.

Hämeen ammattikorkeakoulun rehtori Pertti Puusaarelle lahjoitus tuli iloisena yllätyksenä. – Tuntuu todella hyvältä saada tunnustusta oman toimialueen arvostetulta toimijalta erityisesti nyt, kun ajat ovat taloudellisesti tiukat niin meillä HAMKissa kuin yhteiskunnassamme yleisemminkin. 

Tulemme käyttämään lahjoituksen oman alueemme elinvoimaisuuden lisäämiseen ja alueen uudistamiseen. Käytännössä suuntaamme varat Älykkäät palvelut –tutkimusyksikköömme. Yksikössä yhdistyy hyvinvointialan, tekniikan ja liiketalouden osaaminen. 

OP Etelä-Häme on vuosittain jakanut Toimeliaisuuspalkinnon, jonka usein on saanut joku kolmannen sektorin toimija. Tänä vuonna ei palkintoa jaeta, ja Hämeen ammattikorkeakoululle annettu lahjoitus korvaa sen.​

Lisätiedot: ​

Toimitusjohtaja Seppo Runsamo 050 63481

Rehtori Pertti Puusaari 0400 469 605

Viestinnän yhteyshenkilöt:

OP Etelä-Häme, viestintäpäällikkö Riitta Toivonen 050 5177006 

HAMK, strategiapäällikkö Mervi Friman 040 5858203

[addthis tool=”addthis_sharing_toolbox”]