HAMK biotalouden yrittäjyyskasvatus kiinnostaa Afrikan agribisnesvaikuttajia - Hämeen ammattikorkeakoulu
HAMK biotalouden yrittäjyyskasvatus kiinnostaa Afrikan agribisnesvaikuttajia

HAMK biotalouden yrittäjyyskasvatus kiinnostaa Afrikan agribisnesvaikuttajia

09.09.2015 15:33

Forum for Agricultural Research in Africa (FARA) ja UniBRAIN -yritysvaikuttajista ja tutkijoista koostuva delegaatio vierailee Hämeen Ammattikorkeakoulussa Mustialassa torstaina 10.9.2015.

ihmisia seminaarissa

FARA on Afrikan johtava järjestö edistämään maataloustutkimusta ja -innovaatioita. Vierailulla tutustutaan alueellisesti ja kansallisesti uusimpiin maaseudun tutkimus- ja kehityshankkeisiin sekä esitellään kansainvälisesti ainutlaatuista opiskelijaosuuskuntiin perustuvaa yrittäjyysoppimisympäristöä.

Osa Suomi-Afrikka -bisnesviikkoa

Tutustuminen Mustialaan on osa HAMKin järjestämää bisnesviikkoa, jonka aikana tuodaan esille bio- ja maatalouden liiketoiminta- ja tutkimusmahdollisuuksia Suomen ja Afrikan välillä. Viikolle osallistuu 13 arvostettua yritys- ja tutkimusvaikuttajia kahdeksasta Afrikan maasta, Luonnonvarakeskus, Impact Iglu, UniPID, maa- ja metsätalousministeriö sekä ulkoministeriö.

T&K:n yhdistäminen opiskeluun edistää maaseudun innovaatioita

HAMK Mustialan tapa yhdistää tutkimus- ja kehitystoiminta agrologiopetukseen on afrikkalaisvieraille uudenlainen toimintatapa maatalousyrittäjyyden korkeakouluopetuksessa. Mustialassa opettajat ja opiskelijat työskentelevät T&K –toiminnassa yhdessä. Opiskelijat tekevät hankkeissa muun muassa projekti- ja opinnäytetöitä. T&K osana opiskelua rohkaisee opiskelijoita ideoimaan ja toteuttamaan alaa kehittäviä uusia ratkaisuja.

HAMK Mustiala on mukana kahdessa kansallisesti merkittävässä maaseudun T&K-hankkeessa. Valkuaisosaamiskeskuksesta ratkaisuja Hämeen valkuaisomavaraisuuteen -hankkeessa edistetään valkuaiskasvien käyttöä ihmisten ja eläinten ravintona. Ravinteet pellossa vaan ei vesistöön -hanke tähtää pellon ravinteiden tehokkaampaan käyttöön ja vesistökuormituksen vähentämiseen.

Mustialan opiskelijaosuuskunnilla kymmenientuhansien liikevaihto

AgriTeams on Mustialan kehittämä opiskelijaosuuskuntatoimintaan perustuva vaihtoehtoinen oppimismalli. Se haastaa perinteiset käsitykset opiskelija-opettaja -suhteen vuorovaikutuksesta ja arvoasetelmasta keskittymällä tekemällä yhdessä oppimiseen. Ajatus poikkeaa afrikkalaisesta ajatusmaailmasta täysin. AgriTeams-opiskelijat perustavat oman osuuskunnan ja toteuttavat valitsemaansa liiketoimintaa juridisesti ja taloudellisesti vastuullisina yrittäjinä. Opinnot hoituvat osoittamalla yritystoiminnan kautta saatu osaaminen ja taidot.

Ohjelma 10.19.2015

ohjelmakielenä englanti

9.00 Tutustuminen Mustialaan ja T&Ktoimintaan (Auditorio, Vanha opisto, 2. krs)Monna Alatalo, Irma Kunnari, Katariina Manni, Harri Mattila
11.30 Lounastauko
12.30   Mustiala AgriTeams ja tiimioppiminen (Auditorio, Vanha opisto, 2. krs)
Irma Kunnari HAMK ammatillinen opettajakorkeakoulu & Mustialan opiskelijat

Medialla on mahdollisuus haastatella ohjelman puhujia ja vieraita lounastauolla. Paikalla myös HAMKin yhteistoimintayrityksiä.

[addthis tool=”addthis_sharing_toolbox”]