HAMKin kesäopintojen projektihelmet esiteltiin Riihimäellä - Hämeen ammattikorkeakoulu
HAMKin kesäopintojen projektihelmet esiteltiin Riihimäellä

HAMKin kesäopintojen projektihelmet esiteltiin Riihimäellä

28.08.2015 08:00

Hämeen ammattikorkeakoulun (HAMK) opiskelijat työstivät yritysprojekteja jo kuudetta kesää peräkkäin Riihimäellä.

kesaprojektien kuvaus

Projekteja toteutettiin kesän aikana 27, ja niissä mukana oli yhteensä 75 liikennealan, konetekniikan sekä tieto- ja viestintätekniikan opiskelijaa.

​​Kesäprojektit ovat osa FUAS Innovation School -kokonaisuutta, joka puolestaan on osa FUAS-kesäpintoja. FUAS-opinnot ovat yhteisiä Hämeen ja Lahden ammattikorkeakouluj​en sekä Laurea-ammattikorkeakoulun opiskelijoille.

– Kesälukukausi on merkittävä osa FUASin ja HAMKin toimintaa, ja HAMKilla on kesäopinnoissa pitkät perinteet, sanoo yliopettaja Tuija Engbom, joka vastaa Riihimäen kesäprojekteista. – Kesäprojektit ovat opiskelijoille hyvä työelämäkontakti ja olennainen osa oppimista. Mukana oleville yrityksille kesäprojektit antavat uutta näkökulmaa ja uusia ratkaisua tekemiseen, Engbom jatkaa.

Opiskelijoille kesäprojektit ovat tilaisuus kartuttaa työkokemusta alan yritysten ohjaamana. Projekteihin osallistuneet opiskelijat kuvaavat kokemustaan opettavaiseksi. – Olemme oppineet uusia taitoja ja päässeet käyttämään aiemmin opittuja taitoja todellisten ongelmien ratkaisussa, kuvaa ryhmä englanninkielisen konetekniikan opiskelijoita kesäprojektien hyötyjä.

Liikennealan opiskelijatkin arvostavat kesäprojekteja: – Kesäopinnoissa on mahdollista toteuttaa laajempi projekti kuin lukuvuoden aikana. Kesäprojektissa pystyy myös keskittymään pidempään kehitettävään aiheeseen.

Kaikki opiskelijat ovat yhtä mieltä siitä, että aidot projektit, joissa kehitetään oikeita asioita, tuovat ammattikorkeakouluopintoihin lisämotivaatiota ja innostusta. Kesällä kertyneet opintopisteet myös nopeuttavat opintojen suorittamista ja tarjoavat järkevää tekemistä kesäksi, jos oman alan kesätyöpaikka on jäänyt saamatta.

Yritysten edustajat ovat olleet tyytyväisiä opiskelijaprojektien tasoon ja lopputulokseen. Kesäprojekteja tehtiin tänä vuonna yhteensä 20 eri yritykselle. Esimerkiksi riihimäkeläinen Ekokem tarjosi opiskelijoille konetekniikkaan liittyvän projektin. Ekokemin projektipäällikkö Viivi Leiviskä on tyytyväinen opiskelijoiden panokseen: – Ekokem on vaikuttunut kesäprojekteissa saavutetuista tuloksista. Opiskelijoiden tiimityö ja konetekniikan taidot tekivät yhteistyöstä menestyksellistä. Projektin tavoitteena oli löytää uusia sovelluskohteita kierrätetylle materiaalille, ja se sopikin hyvin uuteen strategiaamme “kohti kiertotaloutta”.​

opiskelijaryhma

Opiskelijaryhmä vierailulla Ekokemillä. 

[addthis tool=”addthis_sharing_toolbox”]