Hulevesitutkijat ja -hankkeiden rahoittajat kohtaavat Hämeenlinnassa 23.4. - Hämeen ammattikorkeakoulu
Hulevesitutkijat ja -hankkeiden rahoittajat kohtaavat Hämeenlinnassa 23.4.

Hulevesitutkijat ja -hankkeiden rahoittajat kohtaavat Hämeenlinnassa 23.4.

22.04.2015 12:42

​​Tunnemme hyvin hulevesien hallinnan tarpeet kokemustemme kautta. Rankkasadetulvien vahingot, viemärien ylivuodot ja vesien likaantumistapaukset ovat seurauksia epäonnistuneista hulevesiratkaisuista.

Hulevesien hallinnan haasteet jakautuvat eri toimijoiden tonteille. Siksi myös ratkaisuja pitää etsiä yhteistyön kautta. Tutkimustieto kaipaa jalkauttamista ja toisaalta käytännön kokemuksia tarvitaan tutkimustyön polttoaineeksi.

Hämeenlinnassa torstaina 23.4.2015 järjestettävässä seminaarissa ja työpajassa rahoittajat ja hanketoimijat pääsevät yhdessä vuorovaikutteisesti kehittelemään taajamien hulevesiin liittyviä tutkimus- ja hankeaiheita.

Aamupäivän seminaariosuudessa kuullaan toteutetuissa hulevesihankkeissa ja -tutkimuksissa esiin nousseita kehittämistarpeita ja hulevesien hallinnan haasteita sekä eri rahoituslähteiden tietoiskuja. Iltapäivän hankeideoinnin työpajassa tavoitteena on kerätä ajankohtaisten teemojen ympärille tutkimusaiheita ja hanketoimijoita. Mukana seminaarissa ja työpajatyöskentelyssä on noin 60 hulevesiasioista kiinnostunutta tutkijaa ja rahoittajatahojen edustajaa. Liitteenä seminaarin ohjelma.

Tilaisuuden järjestävät Hämeen ammattikorkeakoulu ja Etelä-Suomen maakuntien VEDET-hanke. Tilaisuutta on valmisteltu yhdessä Uudenmaanliiton EU-palvelun ja Suomen ympäristökeskuksen kanssa.

Aika: to 23.4. klo 9–16

Paikka: HAMKin Hämeenlinnan kampus, C-rakennus, os. Vankanlähde 9, Hämeenlinna​

[addthis tool=”addthis_sharing_toolbox”]