Korkeakoulujen yhteishaku alkaa - HAMK palvelee hakijoita chatissa - Hämeen ammattikorkeakoulu
Korkeakoulujen yhteishaku alkaa – HAMK palvelee hakijoita chatissa

Korkeakoulujen yhteishaku alkaa – HAMK palvelee hakijoita chatissa

16.03.2015 16:06

Hämeen ammattikorkeakoulu (HAMK) tarjoaa hakijoille live chatin ja opiskelijoiden videoblogin.

Kevään yhteishaun toinen hakuaika alkaa tiistaina 17.3 ja päättyy 9.4.2015 klo 15.00. Haussa haetaan syksyllä 2015 alkaviin opintoihin.

Yhteishaussa voi hakea HAMKin suomenkielisiin päivä- ja monimuotototeutuksina suoritettaviin AMK-tutkintoon johtaviin koulutuksiin (ent. nuorten koulutukseen ja aikuiskoulutukseen). Haussa ovat mukana myös ylempään ammattikorkeakoulututkintoon johtavat sekä englanninkieliset että suomenkieliset koulutukset. Koulutukseen haetaan osoitteessa www.opintopolku.fi.

Apua hakemiseen ja koulutusalan valintaan

HAMKissa on yhteishaun ajan tarjolla apukeinoja opiskelupaikkaansa pohtiville. Uutuutena HAMKin kotisivuilla hakijalle tarkoitetuissa osioissa toimii joka arkipäivä klo 10–12 live chat. Sen kautta voi kätevästi ja yksityisesti kysyä hakemisesta. Kysymyksiin vastaa HAMKin hakijapalvelut. Live chatia kokeiltiin alkuvuodesta HAMK Ammatillisen opettajakorkeakoulun haussa, ja siitä saatujen hyvien kokemusten perusteella palvelua tarjotaan nyt myös yhteishaussa.

Toinen hakijoille suunnattu palvelu on HAMK Stories -videoblogi. Sen tarkoituksena on tarjota opiskelijalähtöinen näkökulma HAMKin koulutuksiin. Vloggaajina toimii 15 opiskelijaa eri koulutuksissa. Heistä jokainen tekee viikoittain postauksen ennalta määrätystä teemasta. Ensimmäisellä viikolla opiskelijat kertoivat itsestään ja esittelivät kampuksia. Tulevilla viikoilla aiheina on esimerkiksi arkipäivän esittely ja vinkkejä hakijoille. HAMK Stories -videoblogi kestää seitsemän viikon ajan. Se järjestetään nyt kolmatta kertaa.

Yli tuhat opiskelupaikkaa

Yhteensä opiskelupaikkoja on HAMKissa tarjolla noin 1300. AMK-tutkintoa voivat hakea suorittamaan muun muassa lukion tai ammatillisen perustutkinnon suorittaneet. Tekniikan monimuotototeutuksiin hakevilta vaaditaan lisäksi täysi-ikäisenä hankittua työkokemusta vähintään kaksi vuotta.  Ylempään ammattikorkeakoulututkintoon hakevien kannattaa tutustua pohjakoulutus- ja työkokemusvaatimuksiin HAMKin kotisivuilla.

Muotoilun hakukohteisiin sekä suomenkieliseen ylempiin AMK-koulutuksiin on ennakkotehtävät. Ennakkotehtävät julkaistaan hakuajan alussa HAMKin kotisivuilla. Tehtävät tulee palauttaa hakijapalveluihin 23.4.2015 klo 15.00 mennessä.

AMK-tutkintoon sekä englanninkielisiin ylempiin AMK-tutkintoon johtaviin koulutuksiin on valintakokeet, jotka järjestetään touko-kesäkuun vaihteessa. Suomenkielisiin ylempiin AMK-koulutuksiin ja luonnonvara-alan monimuotototeutuksiin ei järjestetä valintakoetta. Tarkista valintakokeiden aikataulut ja tiedot ennakkotehtävistä ja -materiaaleista HAMKin kotisivuilta.

Valintojen tulokset ilmoitetaan hakijoille viimeistään 1.7.2015.

Tiedot kaikista nyt haussa olevista koulutuksista löytyvät osoitteesta www.hamk.fi/hakijalle.

Lisätiedot

p. (03) 646 4501 ja (03) 646 4504 tai sp. hakijapalvelut(at)hamk.fi

[addthis tool=”addthis_sharing_toolbox”]