Kotieläinopetuksen valtakunnalliset päivät Mustialassa 3.-4.6.2015 - Hämeen ammattikorkeakoulu
Kotieläinopetuksen valtakunnalliset päivät Mustialassa 3.-4.6.2015

Kotieläinopetuksen valtakunnalliset päivät Mustialassa 3.-4.6.2015

29.05.2015 09:33

Valkuaisosaaminen ja automaatio ruokinnassa, automaattilypsy, sianjalostus ja uuden ohjelmakauden vaikutukset kotieläintiloihin ovat kotieläinopetuksen ajankohtaispäivien keskeisiä teemoja.

Viitisenkymmentä ammattikorkeakoulujen ja ammatillisen toisen asteen kotieläinopettajaa ja -ohjaajaa kokoontuu Mustialaan ensi keskiviikkona ja torstaina kuulemaan ja keskustelemaan alan tulevaisuudesta.

​3.–4.6. järjestettävillä päivillä tutustutaan muun muassa Mustialan Järkivihreä maatila -konseptiin ja valkuaisosaamiskeskuksen rakentamiseen. Valkuaisomavaraisuutta täytyy lisätä sekä kotieläin- että kasvinviljelytiloilla. Jotta siihen päästään, on valkuaiskasvien viljelyn kilpailykykyä parannettava ja lisättävä tutkimustietoa kotoisten valkuaiskasvien käytöstä eläinten rehuna.

Päivillä tutustutaan myös tänä keväänä Mustialassa käyttöön otettuun opetus- ja tutkimusnavettaan sekä Jokioisissa sijaitsevaan Boreal Kasvinjalostukseen. Mustialan uusi navetta on nykyaikainen ja tulevaisuuteen suuntautunut pihatto, josta löytyy paljon uutta teknologiaa. Navetassa on yhden lypsyrobotin automaattinen lypsyjärjestelmä sekä pieni lypsyasema opetuskäyttöön, myös rehunjako on automasitoitu. Lypsylehmien lisäksi navetassa on tilat myös nuorkarjalle ja pikkuvasikoille.

Kutsumme tiedotusvälineiden edustajat lämpimästi tervetulleeksi seuraamaan kotieläinopettajien ja -ohjaajien ajankohtaispäiviä Mustialaan, jossa maatalousopetus viettää kuluvana vuonna 175-vuotisjuhliaan.

[addthis tool=”addthis_sharing_toolbox”]