Kotimaisia valkuaiskasveja lautaselle 11.8. - Hämeen ammattikorkeakoulu
Kotimaisia valkuaiskasveja lautaselle 11.8.

Kotimaisia valkuaiskasveja lautaselle 11.8.

03.07.2015 08:45

Millaisia herkkuja voit kokata kotimaisista valkuaiskasveista? Miltä maistuu härkäpapumuhennos? Laitetaanko papua hihaan ja myös bisnekseen?

Vastaukset löytyvät Kotimaisia valkuaiskasveja lautaselle -tapahtumasta, joka järjestetään sadonkorjuun kynnyksellä tiistaina 11.8.2015 klo 15–18 HAMKin Mustialan yksikössä Tammelassa (Mustialantie 105). ​

​Tapahtumalla halutaan kannustaa käyttämään kotikeittiöissä kotimaisia valkuaiskasveja ja lisätä kuluttajien tietoutta monipuolisista kotimaisista valkuaiskasvivaihtoehdoista. Ohjelmassa on tietoiskuja kotimaisten valkuaiskasvien kuten papujen ja herneiden käytöstä ruoanlaitossa ja valkuaiskasveihin liittyvistä liikeideoista.

Ostoksia voi tehdä maalaistorilla ja samalla herkutella papumuhennosmaistiaisilla. Tuttuihin ja tuntemattomiin palkokasveihin voi perehtyä asiantuntijoiden kanssa maalaistorin vieressä kasvavilla kasvustoilla. Kartan avulla voi omatoimisesti tutustua Mustialan alueeseen ja vierailla vaikkapa uudessa navetassa. Myös Farmi-kotieläinpiha ja Oluttupa Iso Piippu ovat avoinna.

Tehdään Suomesta valkuaisomavarainen​​

Tapahtuman järjestää Valkuaisosaamiskeskuksesta ratkaisuja Hämeen valkuaisomavaraisuuteen -hanke eli lyhyemmin Valkuaisfoorumi, joka edistää kotimaisen valkuaisen tuotantoa ja käyttöä. Kotimaassa tuotetun valkuaisen lisääminen on tärkeää niin valtakunnallisesti, alueellisesti kuin yksittäisellä maatilalla. 

Hanke pyrkii tavoittamaan koko ruokaketjun alkutuotannosta jalostavaan teollisuuteen ja kauppaan sekä lisäämään myös kuluttajien tietoisuutta valkuaisomavaraisuudesta. Hanketta osarahoittaa Hämeen liitto EAKR-rahoituksella.

Myös tiedotusvälineiden edustajat ovat lämpimästi tervetulleita Kotimaisia valkuaiskasveja lautaselle -tapahtumaan!

HÄMEEN AMMATTIKORKEAKOULU