Lukuvuoden aloitusta juhlittiin nollaenergiahallissa - Hämeen ammattikorkeakoulu
Lukuvuoden aloitusta juhlittiin nollaenergiahallissa

Lukuvuoden aloitusta juhlittiin nollaenergiahallissa

04.09.2015 16:21

Hämeen ammattikorkeakoulun lukuvuosi avattiin perjantaina 4.9. juhlallisissa merkeissä. Samalla juhlistettiin myös Hämeenlinnan korkeakoulukeskukseen rakennetun ohutlevykeskuksen avajaisia yhteistyössä SSAB Ruukin kanssa.

Avauspuheen piti HAMK Oy:n hallituksen puheenjohtaja, kansanedustaja Tarja Filatov, joka nosti puheessaan esille ammattikorkeakoulutuksen vahvan työelämälähtöisyyden ja korosti HAMKin työelämälähtöisen tutkimuksen merkitystä koulutuksessa.

Tarja Filatov

HAMK hallituksen puheenjohtaja Tarja Filatov.

HAMKin rehtori Pertti Puusaari korosti avajaispuheessaan tutkimustoiminnan merkitystä ammattikorkeakouluille ja sen kytkeytymistä koulutuksen kehittymiseen. Puusaari kiitteli myös hyvää yhteistyökumppania, SSAB Ruukkia, jonka yhteistyön ansiosta ohutlevykeskuksen toiminta laajenee teräsrakentamiseen ja siihen liittyvään huipputeknologiaan.

Pertti Puusaari

Rehtori Pertti Puusaari.

“Ammattikorkeakoulujen soveltava tutkimus tähtää tyypillisesti vain muutamia vuosia eteenpäin. Tämän takia tulokset ovat helposti nähtävissä ja tulokset viedään käytäntöön yhdessä kumppanien kanssa”, rehtori Pertti Puusaari linjaa.

Opiskelijoiden puheenvuoron lukuvuoden avajaisissa käytti opiskelijakunta HAMKOn puheenjohtaja Emma Heinänen. Heinänen nosti esiin ohutlevykeskuksen merkitystä tekniikan opiskelijoille.

Emma Heinanen

Opiskelijakunta HAMKOn puheenjohtaja Emma Heinänen.

“On ollut hienoa kuulla ja nähdä, että opiskelijat on otettu mukaan tähän HAMKin ja Ruukin yhteiseen ohutlevykeskukseen. Odotamme myös ohutlevykeskuksen tuovan lisää yritysyhteistyötä ja toivon, että opiskelijoita hyödynnetään jatkossakin”, Emma Heinänen kertoo.

Teknologiajohtaja Pekka Roivio Ruukki Constructionilta piti puheessaan Ruukin ja HAMKin yhteistyötä tärkeänä, sillä korkeakoulu on paras paikka löytää vastauksia tulevaisuuden haasteisiin. 

Pekka Roivio

Teknologiajohtaja Pekka Roivio Ruukki Construction.

“Yhteistyöllä HAMKin kanssa saadaan opiskelijoiden panos käyttöön jo opiskeluaikana ja sillä on ollut merkittävä vaikutus tuotekehitykseen. Hyvä esimerkki tiiviistä yhteistyöstä on nollaenergiahalli, jossa opiskelijat ovat olleet mukana jo suunnitteluvaiheesta asti”, Roivio toteaa.

Ohutlevykeskus on Suomen ensimmäinen lähes nollaenergiaperiaatteella rakennettu halli, joka näyttää esimerkkiä energiatehokkaaseen rakentamiseen.

ihmisia kuuntelemassa avajaispuhetta

ihmisia nollaenergiahallin avajaisissa

Avajaisten jälkeen vietettiin nollaenergiahallin avajaisjuhlallisuuksia SSAB-Ruukin isännöimänä.

[addthis tool=”addthis_sharing_toolbox”]