Opiskelijat rakensivat opiskelijoille mobiilisovelluksen HAMKin lukujärjestyksiin - Hämeen ammattikorkeakoulu
Opiskelijat rakensivat opiskelijoille mobiilisovelluksen HAMKin lukujärjestyksiin

Opiskelijat rakensivat opiskelijoille mobiilisovelluksen HAMKin lukujärjestyksiin

12.11.2015 08:51

HAMKissa annettiin opiskelijoille tehtäväksi toteuttaa mobiililaitteilla toimiva lukujärjestyspalvelu, jotta opiskelijat voivat käyttää kännykkäänsä ryhmänsä lukujärjestyksen selaamiseen tai oman lukujärjestyksensä suunnittelemiseen.

Uusi palvelu aukeaa keskiviikkona 11.11. osoitteessa http://oiva.hamk.fi

HAMKissa on käytössä Lukkarikone-palvelu, josta opiskelijat näkevät eri koulutusten, ryhmien ja toteutusten varauksia. Palvelua ei ole suunniteltu mobiililaitteiden näkökulmasta, mutta se sisältää avoimet rajapinnat, joiden kautta uusien käyttöliittymien suunnittelu on mahdollista. 

Viiden tietojenkäsittelyn opiskelijan ryhmä on nyt toteuttanut mobiilisti toimivan lukujärjestyspalvelun. – Nyt on toteutettu mobiililukkarin ensimmäinen vaihe: opiskelijat pääsevät kännykällään tai muulla mobiililaitteellaan kiinni omiin ja ryhmänsä lukujärjestyksiin. Käytännössä tämä helpottaa arjen ajan hallintaa.  Aiomme seuraavaksi lisätä kampusten ruokalistat, HAMKin uutissyötteen sekä mahdollisesti erilaisia lukujärjestyksen hakuvaihtoehtoja. Tavoitteenamme on siis luoda käyttäjäystävällinen alusta, johon voi jatkossa lisätä muita toimintoja opiskelijoiden todellisten tarpeiden mukaan, kertoo työstä opiskelija Mikael Lehto.  

Projektipäällikkö Mika Rintala oli työn toimeksiantajana HAMKin puolelta. – ICT-projektin teettäminen omilla opiskelijoilla oli mieluista työtä. Näin saimme välittömästi yhdistettyä käyttäjätarpeet, kehitystyön ja oppimisen, ja tuloksena meillä on avoimeen dataan perustuva dokumentoitu tuote, jota voimme hyödyntää jatkossakin. Nykypäivänä avoin data on tapa tarjota tieto hyötykäyttöön. ​

[addthis tool=”addthis_sharing_toolbox”]