Päijäthämäläistä tapahtumaruokaa
Ruokailupalveluiden tarjoaminen on merkittävä osa erilaisten tapahtumien järjestämistä ja tapahtumavieraiden kokonaiselämystä.
Päijäthämäläistä tapahtumaruokaa Suuret oluet – Pienet panimot -tapahtumassa Lahdessa 25.-27.6.2015
Tarjonta on kuitenkin usein yksipuolista ja rutiininomaista. Paikallisten elintarvikeyritysten pääsy erityisesti suurten tapahtumien ruokatarjonnan markkinoille ohi valtakunnallisten ruokatalojen on haastavaa ja vaatii tiiviistä yritysten välistä yhteistyöstä. Lähiruoasta uutta liiketoimintaa – local street food -hankkeen tukemana päijäthämäläiset yrittäjät kokeilevat nyt yhteistyötä ja oluttapahtumaan sopivia ruokatuotteita pienpanimotapahtumassa Lahdessa.
Tapahtumaruokaa Päijät-Hämeestä
Lähiruoasta uutta liiketoimintaa -hankkeessa nostetaan esiin vastuullisesti tuotettu päijäthämäläinen tapahtumaruoka Päijät-Hämeen liiton myöntämän Euroopan aluekehitysrahaston tuella vuoden 2015 aikana. Yritykset ja hanketoimijat, Hämeen ammattikorkeakoulu ja Lahden ammattikorkeakoulu, kehittävät yritysyhteistyön toimintamallia ja paikallisista aineksista ammentavia ruoka- ja juomatuotteita tapahtumien ruokapalveluihin. Hanke näkyy ja kuuluu Tapahtumaruoka-nimen alla.
Erityisesti halutaan selvittää keinoja, joilla lähiruokayritykset voivat päästä esille suurten tapahtumien ruokatarjoilussa. Mukana olevat yritykset ovat valmiita kasvuun sekä solmimaan tarvittavia yhteistyöverkostoja.
Läheltä lautaselle
Yritysyhteistyön toimintamallia ja ruokatuotteita testataan tällä viikolla pilottitapahtumaksi valitussa Suuret oluet – Pienet panimot -tapahtumassa Lahdessa. Tapahtumaan on valittu pienpanimo-oluiden kanssa sopivat sormisyötävät Merosen nyhtö ja Virain kuumakoira. Merosen nyhtö on Orimattilassa kasvanutta viljapossua, jota kypsänä ja pulled-pork-possun tapaan riivittynä tarjoillaan Leibomo Limbun täyteläisen sämpylän välissä. Virain kuumakoira on paikallinen versio hotdogista. Paikallisia alkoholittomia juomia voi taas maistella paikallisten oluiden ohella Hollolan Hirven myyntitiskillä. Maatila-Liha Meronen Orimattilasta toimii tapahtumassa Tapahtumaruokaa Päijät-Hämeestä ruokapalveluiden koordinoijana.
[addthis tool=”addthis_sharing_toolbox”]