Patria panostaa henkilöstön koulutukseen yhteistyössä HAMKin kanssa - Hämeen ammattikorkeakoulu
Patria panostaa henkilöstön koulutukseen yhteistyössä HAMKin kanssa

Patria panostaa henkilöstön koulutukseen yhteistyössä HAMKin kanssa

03.07.2015 12:00

Patria ja Hämeen ammattikorkeakoulu, HAMK, aloittavat syksyllä laajan koulutusyhteistyön, jonka tavoitteena on jalkauttaa uusi toimintamalli Patrian Land-liiketoiminnan henkilöstölle ja monipuolistaa heidän osaamistaan.

Pääkohderyhmänä koulutuksessa ovat asentajat, ja kaikkiaan koulutukseen osallistuu lähes 80 työntekijää. – Koulutuksella haetaan yhä teknisempää, kustannustehokkaampaa ja laadukkaampaa osaamista uuden strategiamme mukaisesti. Keskitymme tulevaisuudessa enenevässä määrin prototyyppi- ja esisarjojen tekoon sekä vaativiin modernisointihankkeisiin Hämeenlinnassa. Nykyisen mallin mukaisesti lähes pääsääntöisesti asiakkaamme vaativat paikallisvalmistusta, joten sarjat tehdään asiakasmaissa. Tähän liittyy myös vaativia teknologiansiirtoprojekteja, joissa Patrialla on näyttöä jo yli 10 vuoden ajalta. Parhaillaan Hämeenlinnan tehtaalla on joukko eteläafrikkalaisia kokoonpanokoulutuksessa. Etelä- Afrikassahan on sarjavalmistuksen valmistelut jo aloitettu, kertoo johtaja Juha Simola Patriasta.

– Koulutamme kaikki tällä hetkellä työsuhteessa olevat työntekijät. Haluamme panostaa henkilöstön osaamiseen ja tukea koulutuksella myös niitä, joiden työsuhde tulee sopeutustoimien vuoksi myöhemmin päättymään. Koulutusohjelman avulla henkilöillä on sellainen kokemus, joka varmasti kiinnostaa sellaisia paikallisia yrityksiä, joilla on rekrytointitarvetta, toteaa Patrian Land-liiketoiminnan henkilöstöpäällikkö Saila Jalava.

HAMK on alueellinen ja monialainen kouluttaja, jolla on kokemusta kansainvälisestä osaamisesta sekä mahdollisuus räätälöidä asiakaskohtainen koulutusohjelma. Myös paikallisuus tuo joustavuutta koulutusohjelman toteuttamiseen. HAMKille yhteistyö paikallisen kansainvälisen yrityksen kanssa on merkittävä avaus. ELY-keskuksen kanssa neuvotellaan koulutuksen järjestämisestä yhteishankintakoulutuksena.​

Tiedotusvälineiden edustajat ovat tervetulleita kuulemaan lisää aiheesta yhteistyösopimuksen allekirjoitus- ja lehdistötilaisuuteen 3.7.2015 klo 12.00. Paikalla tilaisuudessa ovat Patrialta SVP Operations Juha Simola, tuotantojohtaja Pasi Niemi, henkilöstöpäällikkö Saila Jalava ja työntekijöiden luottamusmies Eero Järvinen sekä HAMKista rehtori Pertti Puusaari, henkilöstöjohtaja Heidi Ahokallio-Leppälä, Teknologiaosaamisen yksikön johtaja Lassi Martikainen ja koulutuksen järjestävän Teknologiaosaamisen yksikön työelämäpalveluiden edustus.

Aika: perjantai 3.7.2015 klo 12.00
Paikka: Patria, Autotehtaantie 6, Hämeenlinna, neuvotteluhuone Nasu

[addthis tool=”addthis_sharing_toolbox”]