Säätiön apurahat jaettu - Hämeen ammattikorkeakoulu
Säätiön apurahat jaettu

Säätiön apurahat jaettu

06.05.2015 10:40

Hämeen ammatillisen korkeakoulutuksen ja tutkimuksen säätiön apurahat jaettiin 5.5. HAMKin Hämeenlinnan korkeakoulukeskuksella.

Tutkimusapurahoja myönnettiin yhteensä 13 000 euroa.

apurahojen saajat todistukset ja kukkakimput kasissaan

Joni Kukkamäki, Sari Hankaa ja opiskelijaryhmää edustanut Emilia Savola sekä Markku Kippola ja Anni Sjöblom vastaanottivat apurahat Visamäen Helmi-kabinetissa järjestetyssä juhlatilaisuudessa.

Apurahojen saajat

Nuoren tutkijan apuraha, 5000 euroa

Joni Kukkamäki sai apurahan tutkiakseen avoimen datan tilaa Kanta-Hämeessä. Hankkeen tavoitteena on selvittää avoimen datan nykytila Kanta-Hämeessä ja hyötyjä, joita sen käytöllä voitaisiin tulevaisuudessa saavuttaa. Suomen suurimmat kaupungit ovat datavarantojen avaamisessa edelläkävijöitä, joten hankkeessa pyritään kartoittamaan pääkaupunkiseudulla sekä Tampereen alueella tehtyjä, hyväksi havaittuja toimenpiteitä, jotta niitä voitaisiin ottaa käyttöön myös Kanta-Hämeessä.

Nuoren tutkijan apuraha, 5000 euroa

Anni Sjöblom ja Markku Kippola työryhmä sai apurahan Ruokintapallon prototyypin kehittämiseen. Kyseessä on idea parantaa hevosen hyvinvointia ja ehkäistä mm. vatsahaavaa. Keksinnössä sovelletaan hevosille luontaista laiduntavaa tapaa syödä. Idean tavoitteena on myös vähentää ruokintaan liittyvää työtä. Tällä hetkellä kaksikko valmistaa oikean mittakaavan prototyyppiä ideasta. Ideaa on jo testattu pienoismalleilla. Tavoitteena on saada syksyllä ensimmäisten testien tulokset prototyypin toimivuudesta.

Uudistavat innovaatiot apuraha, 3000 euroa

Sari Hanka ja HAMKin opiskelijoista koostuva tutkimusryhmä sai apurahan innovaatio-hankkeelleen “Amazing Business Train -palvelusetelijärjestelmän kokeilu ja luominen HAMKin opiskelijoille (ABT-palveluseteli)”

Amazing Business Train on HAMKin kehittämä opinnollistettu tapa yrittäjyyteen kasvamiseen ja yrittäjämäiseen työtapaan. Se sisältää 40 tuntia ja 1200 km kestävän junamatkan Hämeenlinnasta Kuopion kautta Ouluun ja takaisin. Kustannuksia aiheuttavat junamatkan lisäksi ruokailut, majoitus ja yhtenäinen ABT-paita. Kokeilun aikana kehitetään ABT-palvelusetelijärjestelmä, jonka kautta mukaan valitun opiskelijan kulut maksetaan. Kokeilu mahdollistaa 10–15 opiskelijan ABT-matkan syksyllä 2015. Tulevaisuudessa rahoitus ABT-palveluseteleille on tarkoitus koota elinkeinoelämältä.

[addthis tool=”addthis_sharing_toolbox”]