Tekstiilinkeräystempaus 17.2. Forssan linja-autoasemalla - Hämeen ammattikorkeakoulu
Tekstiilinkeräystempaus 17.2. Forssan linja-autoasemalla

Tekstiilinkeräystempaus 17.2. Forssan linja-autoasemalla

09.02.2015 15:07

Forssan linja-autoasemalla kerätään tiistaina 17.2.2015 klo 10–17 puhdasta kodin tekstiiliä.

Kierrätystä edistävän keräystempauksen järjestää Texvex-poistotekstiilipankki yhteistyössä Forssan museon, nuorten työpajojen, Texvex-myymälän ja Forssan Soroptimistien kanssa.​

​​Tempauksella kerätään kodin puhdasta tekstiiliä lajiteltavaksi Texvex-poistotekstiilipankissa. Texvex-poistotekstiilipankkien avulla saadaan vähennettyä kaatopaikoille joutuvan tekstiilin määrää, tuetaan nuorten työllistymistä ja toisaalta kehitetään seudun kierrätystä.

Forssan museo kerää tekstiilimuistoja helmi-toukokuussa 2015. Muistot tallennetaan Forssan tekstiiliarkiston yhteyteen, ja niitä tullaan hyödyntämään näyttelyissä tai verkkojulkaisuissa. Museo kerää ainoastaan muistoja ja kuvia. Forssan Soroptimisteilla puolestaan on meneillään kestävän kehityksen projekti: Let´s go green! Yhdistävänä tekijänä kaikilla tempauksen järjestäjillä ovat nuorten hyvinvointi ja kierrätys.

Texvex-poistotekstiilipankit ovat Forssan ja Loimaan kaupunkien nuorten työpajojen tekstiilikierrätyspisteitä. Ne vastaanottavat poistotekstiiliä kuluttajilta, lajittelevat tekstiilin sekä myyvät ja luovuttavat sitä eteenpäin. Poistotekstiilipankkien syntymisen taustalla on Hämeen ammattikorkeakoulun Poistaripaja-hanke. Hankkeessa (1.11.2013–28.2.2015) muodostetaan valtakunnallinen toimintamalli työpajamuotoisille poistotekstiilipankeille.

Lue lisää: www.hamk.fi/poistaripaja

Ota yhteyttä: Kaisa Sorola, projektipäällikkö, p. 050 448 3479 tai etunimi.sukunimi@hamk.fi

Poistaripaja – työpajamuotoisten poistotekstiilipankkien kehittäminen valtakunnalliseksi toimintamalliksi

HÄMEEN AMMATTIKORKEAKOULU