Työpajamuotoisen poistotekstiilipankin perustamisoppaan julkaisu ja kierrätystekstiilivaatteiden muotinäytös 12.3. - Hämeen ammattikorkeakoulu
Työpajamuotoisen poistotekstiilipankin perustamisoppaan julkaisu ja kierrätystekstiilivaatteiden muotinäytös 12.3.

Työpajamuotoisen poistotekstiilipankin perustamisoppaan julkaisu ja kierrätystekstiilivaatteiden muotinäytös 12.3.

04.03.2015 12:56

Onko poistotekstiili jäte vai mahdollisuus?

Tule kuuntelemaan innostavia näkemyksiä poistotekstiilistä ja poistotekstiilipankkien tarjoamista mahdollisuuksista työpajoina. Tarjolla myös silmänruokaa kierrätysteksiilivaatteiden muotinäytöksen muodossa. Poistotekstiili luo mahdollisuuksia uusille innovaatioille ja tukee näin kiertotaloutta.​

​​Tilaisuus järjestetään torstaina 12.3.2015 klo 13–15.30 Hämeen ammattikorkeakoululla (Wahreninkatu 11, Maisemasali, 3 krs.) Forssassa.

Ohjelma klo 13–15.30:

  • Oppaan julkaisu ja Texvex-video, Kirsi Sippola, kehityspäällikkö, HAMK
  • Forssan terveiset poistotekstiilipajoille, Kaisa Lepola, valtuuston pj., Forssa
  • Voimaannuttava työpajatoiminta, Pirjo Takala, sosiaaliohjaaja, FSHKY
  • ”Ihmisenä ihmiselle” – sosiaalipedagoginen näkökulma työpajatyöhön, Liisa Harakkamäki, lehtori, HAMK
  • Kahvitus
  • Pajaohjaajat Helena Käppi ja Anne Nieminen sekä Texvex-poistotekstiilipankin pajalaiset kertovat kokemuksiaan ja näkemyksiään poistotekstiilipajatoiminnasta.
  • Kierrätystekstiilivaatteiden muotinäytös M ! H Fashion show fit Texvex, artesaani Mikael Hanttu ja kumppanit. Lisäksi Marja Huuskonen, T:mi Ilomar, jonka toimintaidea on hyödyntää käytöstä poistettuja tekstiilejä ja antaa niille uusi elämä, esittelee tuotantoaan. Marjalla on kokemusta ompelusta seitsämällä vuosikymmenellä ja Mikael on tuotantonsa alkutaipaleella.
  • Vapaata keskustelua, aikaa kysymyksille ja vastauksille. Asiantuntijoina Jaakko Leskinen, Forssan työllisyys- ja hyvinvointipalvelujen päällikkö ja Seija Juntunen, tiedottaja Valtakunnallinen työpajayhdistys ry.

[addthis tool=”addthis_sharing_toolbox”]