Uusia yhteistyömahdollisuuksia Kiinassa - Hämeen ammattikorkeakoulu
Uusia yhteistyömahdollisuuksia Kiinassa
yhteistyosopimus kiina hamkin ja kiinan edustajat kattelevat

Uusia yhteistyömahdollisuuksia Kiinassa

30.01.2015 10:31

Hämeen ammattikorkeakoulussa vieraili 26.–27.1.2015 ryhmä Nanchangista Kiinasta.

Delegaatiossa oli edustajia seuraavista organisaatioista: Jiangxi Provincial Education Department, Jiangxi Normal University Science and Technology College, Jiangxi Science and Technology Normal University sekä Jiangxi University of Finance and Economics.

Vierailun aikana keskusteltiin erilaisista yhteistyömahdollisuuksista. HAMKin osaamisesta erityistä kiinnostusta herättivät ammatillinen opettajankoulutus ja sosiaaliala, mukaan lukien sosiaalialan koulutuksen kehittäminen. Vierailun yhteydessä luonnosteltiin yhteistyösopimukset ja sopimus Jiangxi University of Finance and Economicsin kanssa allekirjoitettiin tiistaina 27.1.2015. Jiangxi Science and Technology Normal University on ollut HAMKin partneri vuodesta 2009. ​

Uusi yhteistyösopimus antaa uusia mahdollisuuksia erityisesti HAMKin yrittäjyyden ja liiketalouden sekä hyvinvoinnin yksiköille. Liikkuvuuden lisäksi sopimus mahdollistaa monipuoliset kehittämishankkeet.

Jiangxi Provincial Education Department koordinoi ja hallinnoi kaikkia provinssin yliopistoja, lukioita ja ammatillisia oppilaitoksia. Tämä tarjoaa erinomaisia mahdollisuuksia tarjota mm. opettajien täydennyskoulutusta keskitetysti useille provinssin oppilaitoksille. Yhteistyön suunnittelu käynnistettiin välittömästi.

HAMKilla ja Jiangxin provinssin pääkaupungilla Nanchangilla on yhteistä historiaa jo useamman vuoden takaa. Valkeakoski ja Nanchang allekirjoittivat ystävyyskaupunkisopimuksen (Twin-City Agreement) vuonna 1997 ja Hämeenlinnan kaupunki yhteistyösopimuksen vuonna 2014. Nanchangissa on viisi miljoonaa asukasta, ja koko Jiangxin provinssin asukasluku on 45 miljoonaa.

Lisätiedot

kansainvälisten asioiden päällikkö Marja Räikkönen, p. 040 766 3216 tai sp. etunimi.sukunimi@hamk.fi

HÄMEEN AMMATTIKORKEAKOULU