Vegaaniviikko tuo vegaaniruoan HAMKin ruokaloihin Forssaan ja Mustialaan 9.-15.3. - Hämeen ammattikorkeakoulu
Vegaaniviikko tuo vegaaniruoan HAMKin ruokaloihin Forssaan ja Mustialaan 9.-15.3.

Vegaaniviikko tuo vegaaniruoan HAMKin ruokaloihin Forssaan ja Mustialaan 9.-15.3.

05.03.2015 13:39

Hämeen ammattikorkeakoulun kestävän kehityksen opiskelijoiden osuuskunta Team Kestävä järjestää yhteistyössä Vegaaniliiton kanssa viikolla 11 Vegaaniviikon

Viikon aikana Forssan ja Mustialan HAMKin yksiköiden ruokaloissa opiskelijoille ja henkilökunnalle tarjottava kasvisruoka tehdään kokonaan vegaanisena, eli se ei sisällä lainkaan eläinkunnan tuotteita.

Osuuskunta järjestää viikolla myös muita tapahtumia: maanantaina 9.3. Vegaaniviikko käynnistyy kaikille avoimella Lanttusafarilla eli vegaanisella kauppakierroksella K-Citymarketissa kello 18. Tiistaina jatketaan niin ikään vapaapääsyisellä dokumentti-illalla klo 17.30 HAMKin tiloissa, ja keskiviikkona 11.3. ravitsemusterapeutti Johanna Kaipiainen saapuu Forssaan luennoimaan vegaaniruokavalion terveellisestä toteutuksesta. Torstaina osuuskunta järjestää vegaanisen kokkikurssin Forssan ammatti-instituutilla kello 17 alkaen. Kurssin vetää keittokirjailija Päivi Mattila, joka on tunnettu kirjastaan Härkäpapua sarvista. Kurssista veloitetaan tarvikemaksu 5 €, joka sisältää ruoan ja reseptimonisteen.

Osuuskunta Team Kestävän ja Vegaaniliiton järjestämän viikon mittaisen tempauksen tavoitteena on näyttää, että yksikin vegaanilounas vaikuttaa. Vegaaniruoka on ekologista, ravitsevaa, terveellistä sekä maistuvaa.

Team Kestävän ja Vegaaniliiton kanssa yhteistyötä ovat Forssan seudulla tekemässä muun muassa Ravintola Köökki ja Vanha Värjäri, joiden ruokalistoilta löytyy viikon ajan vegaaninen ruoka-annos.

[addthis tool=”addthis_sharing_toolbox”]