Verkkokirjasto palvelee kotona työskentelevää - Hämeen ammattikorkeakoulu
Verkkokirjasto palvelee kotona työskentelevää

Verkkokirjasto palvelee kotona työskentelevää

08.10.2015 07:00

Jos teet etätyötä, opiskelet työn ohessa, olet harjoittelussa, tai vaikkapa osallistut pääasiassa verkko-opintoihin – sinulle näppärin vaihtoehto ovat kirjaston e-kokoelmat.

Näin kansallisena etätyöpäivänä ​on hyvä muistuttaa, että HAMKin kirjasto palvelee myös verkossa. HAMKin Finnan kautta saat käyttöösi 137 885 e-kirjaa, 9 098 e-lehteä sekä paljon muita verkkojulkaisuja*. Tässä pieni valikoima kotimaisesta tarjonnastamme:

kaikken verkkomedioiden nimet

Bonnier Pro, aiemmin Johtamisen käsikirjat – elinkeinoelämän johdolle ja esimiehille suunnattuja eri liiketoiminta-alueiden hakuteoksia, jotka sisältävät sekä teoriaa että käytännön esimerkkejä.

Ellibs – kotimaista tietokirjallisuutta kaikilta HAMKin opetusaloilta. (Luo ensin Ellibs-tunnukset​.)

Kauppalehti – päivän lehti sekä Kauppalehden arkisto vuodesta 1988 alkaen.

Taloussanomat – Päivän lehdet -linkistä napsauttamalla pääset lukemaan uusinta lehteä ja Arkisto-linkistä tekemään hakuja vanhojen lehtien artikkeleista

SUMMA– kaikki Talentumin lehdet ja verkkosisällöt lehdittäin ja aihealueittain. Mukana ovat: Arvopaperi, CIO, Fakta, Markkinointi & Mainonta, MikroBitti, Mediuutiset, Metallitekniikka, MPC, Tekniikka ja talous, Talouselämä ja Tivi. Kanavat kokoavat yhteen eri teemoista julkaistut uutiset, esim. Energia, Ympäristö, ICT, Perusteollisuus, Tutkimus ja koulutus.

Terveysportti​ –portaali terveysalan ammattilaisille. Terveysportista löytyvät mm. Suomen lääkärilehti, Duodecim ja Lancet, useita e-kirjoja ja pääsy alan kansainvälisiin tietokantoihin.

Kaikkien e-kokoelmien käyttö on yhtä helppo​​a: 

  1. Mene osoitteeseen hamk.finna.fi​
  2. Kirjaudu sisään.
  3. Etsi haluamasi tietokanta tai valitse se tietokantalistasta.
  4. Klikkaa linkkiä hakusivun logo  Tietokannan omalle hakusivulle.

Lisää tietoa ja vinkkejä kirjaston verkkokokoelmien käytöstä saat omasta kampuskirjastostasi.

*) Lähde: Tieteellisten kirjastojen yhteistilasto​.

[addthis tool=”addthis_sharing_toolbox”]