AOKK aloittaa digiopetukseen suuntautuvan opettajankoulutuksen - Hämeen ammattikorkeakoulu
AOKK aloittaa digiopetukseen suuntautuvan opettajankoulutuksen

AOKK aloittaa digiopetukseen suuntautuvan opettajankoulutuksen

04.01.2016 15:45

Tämän päivän opettajaopiskelijat valmistautuvat opettamaan ammatteja, joita ei välttämättä vielä edes ole olemassa.

Uusi teknologia haastaa myös oppimiskäsitykset ja oppimistavat. Hämeenlinnassa elokuussa käynnistyvässä digiopetukseen suuntautuvassa opettajankoulutuksessa lähdetään vastaamaan näihin haasteisiin.  Suuntautumismuoto on opettajankoulutuksessa lajissaan maamme ensimmäinen.

​Digiopetukseen suuntautuvaa ryhmää suositellaan digitaalisuudesta kiinnostuneille, joilla on innostus ja kiinnostus toimia muuttuvassa opettajuuden kentässä ja erilaisissa avoimissa sosiaalisen median oppimisympäristöissä. Opintoihin on integroitu tiiviisti tieto-ja viestintätekniikan käyttö. Ryhmä opiskelee teemalla uudet oppimisratkaisut ja digitaalinen osaaminen. Opiskelu tässä ryhmässä tuo hyvän digiosaamisen pohjan ammatillisen opettajuuden kentälle ja luo tuleville ammatin opiskelijoille tulevaisuuden työelämään eTaitoja. Hakeutumisvaiheessa hakijalta edellytetään hakukelpoisuusvaatimusten lisäksi vain myös kiinnostusta digitaitoja kohtaan. 

Toteutuksen digiesittely: https://youtu.be/whbiwcAhEiw​

Digiopetukseen suuntautuva opettajankoulutus 10 kk Hämeenlinna

  • Digiopetukseen suuntautuvaa ryhmää suositellaan digitaalisuudesta kiinnostuneille opettajaopiskelijoille, joilla on innostus ja kiinnostus toimia muuttuvassa opettajuuden kentässä ja erilaisissa avoimissa sosiaalisen median oppimisympäristöissä.
  • Opintoihin on integroitu tiiviisti tieto-ja viestintätekniikan käyttö. Ryhmä opiskelee teemalla uudet oppimisratkaisut ja digitaalinen osaaminen. Opiskelu tässä ryhmässä tuo hyvän digiosaamisen pohjan ammatillisen opettajuuden kentälle ja luo tuleville ammatin opiskelijoille tulevaisuuden työelämään eTaitoja.
  • Lähipäiviä on yhteensä n. 14 ja opiskeluprosessin mukaisista verkkotapaamisista sovitaan erikseen opintojen alussa.  Lähipäivät toteutuvat arkipäivinä klo 9.00 – 16.00. Etäjaksoilla työskennellään yhteisöllisesti opintopiireissä.
  • Opinnot alkavat 10. – 11.8.2016 ja päättyvät 2.6.2017.
  • Huomaa, että 10 kk:n ryhmän voivat valita hakijat, jotka ovat jo aiemmin suorittaneet kasvatustieteelliset perusopinnot.

VAHVA KOKEMUS
HAMK Ammatillisessa opettajakorkeakoulussa digitaalisuushaasteeseen vastataan tosissaan ja vahvalla kokemuksella. Korkeakoulu aloitti jo vuonna 2005 maamme ensimmäisen verkko-opiskelumuotoisen opettajankoulutuksen. Digiopetukseen suuntautuvan ryhmän lisäksi vuoden 2016 haussa lanseerataan myös opinto-ohjaajankoulutuksen verkkomuotoinen toteutus.

HAKUAIKA 8.-27.1.2016
Hakuaika ammatilliseen opettajankoulutukseen on 8.-27.1.2016. Hakemus täytetään osoitteessa opintopolku.fi. Ammatillisen opettajankoulutuksen laajuus on 60 opintopistettä ja opinnot on suoritettavissa työn ohessa opiskellen. Ammatillisen opettajankoulutuksen hakukelpoisuusvaatimukset ovat pääsääntöisesti korkeakoulututkinto ja kolmen tai viiden vuoden työkokemus omalta ammattialalta.

Lisätietoja:
HAMK Ammatillinen opettajakorkeakoulu
www.hamk.fi/aokk

4.-5.1.2016 Koulutuspäällikkö Anu Raudasoja, puh 03 646 3520
7.-8.1.2016 Yksikön johtaja Seija Mahlamäki-Kultanen, puh 03 646 3300​
Sähköpostit muotoa: etunimi.sukunimi@hamk.fi​

[addthis tool=”addthis_sharing_toolbox”]