Biotalouden insinööri (AMK) yhdistää tekniikan ja luonnonvara-alan - Hämeen ammattikorkeakoulu
Biotalouden insinööri (AMK) yhdistää tekniikan ja luonnonvara-alan

Biotalouden insinööri (AMK) yhdistää tekniikan ja luonnonvara-alan

07.12.2016 12:59

Biotalouden insinööri (AMK) on uusi tekniikan ja luonnonvara-alan yhdistävä koulutus, jossa tietotekniikkaa sovelletaan bio- ja kiertotalouteen. Koulutus alkaa HAMKin Forssan kampuksella syksyllä 2017.

Biotalouden insinööri (AMK) on uusi tekniikan ja luonnonvara-alan yhdistävä koulutus, jossa tietotekniikkaa sovelletaan bio- ja kiertotalouteen. Koulutus alkaa HAMKin Forssan kampuksella syksyllä 2017.

Koulutus antaa vahvat ammatilliset perustiedot ohjelmistotekniikasta, web-sovelluskehityksestä, älykkäistä järjestelmistä, data-analytiikasta, tietoverkoista ja näiden sovelluskohteista biotaloudessa.

Opinnoista suuri osa tehdään työelämälähtöisinä projektiopintoina, joissa tekniikan ja luonnonvara-alan osaaminen yhdistetään palvelemaan biotalouden ja kiertotalouden maailmaa. Aiemmin opittua kytketään uuteen tietoon ja etsitään tutkivien työtapojen avulla vastauksia kysymyksiin ja ongelmiin. Yrityslähtöiset hankkeet voivat liittyä esimerkiksi vesi-, energia- ja jätehuoltoon, materiaalitehokkuuteen tai luonnonvarojen kestävään hyödyntämiseen.

Koulutuksesta valmistutaan bio- ja kiertotalousalaan erikoistuneeksi tietotekniikan ammattilaiseksi teollisuuden, insinööri- ja suunnittelutoimistojen tai julkisten toimijoiden palvelukseen sekä itsenäisiksi yrittäjiksi. Ammattinimikkeitä voivat olla esimerkiksi it-asiantuntija, järjestelmäarkkitehti, ohjelmistosuunnittelija tai tuotannon suunnittelija.

Biotalouden insinööri (AMK) tarvitsee työtehtävissään teknistä, taloudellista ja luovaa ajattelua sekä kykyä kehittää bio- ja kiertotalouden alalla älykkääseen teknologiaan perustuvia uusia ratkaisuja.

IMG_0605-2.jpg

Levä-tuotannossa luonnonvara-alan tuntemus yhdistyy tekniikan automaatio- ja digitalisaatio-osaamiseen. Leviä pystytään hyödyntämään esim. energiatuotannossa tai arvojakeiden, kuten Omega-3 –rasvahappojen, lähteenä.

Lisätietoja biotalouden insinöörin koulutuksesta > 

[addthis tool=”addthis_sharing_toolbox”]