Biotalousinsinöörikoulutus käynnistyy Forssassa 2017 - Hämeen ammattikorkeakoulu
Biotalousinsinöörikoulutus käynnistyy Forssassa 2017

Biotalousinsinöörikoulutus käynnistyy Forssassa 2017

31.10.2016 10:34

Hämeen ammattikorkeakoulu on sopinut opetus- ja kulttuuriministeriön kanssa biotalousinsinöörikoulutuksen käynnistämisestä Forssassa. Koulutus on sisällöltään täysin uusi ja se on insinööri (AMK) -koulutusta.

Koulutuksessa tekniikan osaaminen yhdistyy luonnonvara-alan ja kiertotalouden maailmaan. Koulutus antaa vahvan pohjan modernin digitalisaation hallintaan. Tietotekniikka, esineiden internet, älykäs teknologia ja tiedon hyödyntäminen tulevat tutuksi. Opiskelijat perehtyvät osaongelmien ratkaisuun. Näitä osaamisia asiantuntijat hyödyntävät biotalouden arvoketjujen ja niiden toiminnan kehittämisessä. He osaavat yhdistää asioita uusien tuotteiden ja ratkaisujen tekemiseksi. 

Opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen iloitsee uudesta avauksesta, josta sovittiin lokakuussa opetus- ja kulttuuriministeriön ja Hämeen ammattikorkeakoulun sopimusneuvotteluissa.

– Biotalousinsinöörikoulutus tukee hallitusohjelman tavoitetta Suomesta biotalouden kärkimaana. Forssan seudulla on merkittävää kiertotalouden osaamista, jota tämä koulutus edelleen vahvistaa. Uudessa koulutusohjelmassa on vahva yrittäjyyspainotus, mikä niin ikään tukee Lounais-Hämeen kasvua ja työllisyyttä. Pidän erittäin merkittävänä myös Hämeen ammattikorkeakoulun ja Luonnonvarakeskuksen tiivistyvää yhteistyötä. Se näyttää muulle Suomelle suuntaa, Grahn-Laasonen sanoo.

Hämeen ammattikorkeakoulun rehtori Pertti Puusaari toteaa: – Tällä koulutuksella HAMK vastaa uuden ajan haasteisiin, jossa biotalouden ja ympäristöalan ratkaisuja tehdään digitaalisuuden keinoin. Tämä tukee erinomaisesti Lounais-Hämeen elinkeinorakennetta, ja itseasiassa koko ammattikorkeakoulun toimialuetta.

Koulutus suunnitellaan ja toteutetaan yhteistyössä Luonnonvarakeskuksen, yritysten sekä HAMKin kansainvälisen liittouman eli brasilialaisen Feevale-yliopiston ja Tanskalaisen VIA University Collegen kanssa.

  • Biotalousinsinöörikoulutuksesta valmistuu tekniikan alan digitaalisuuden soveltajia.  
  • Ohjelmalle keskeistä on ratkaisuhakuisuus ja ilmiöpohjaisuus: biotalouden ja kiertotalouden ongelmiin ja haasteisiin haetaan osaratkaisuja tekniikan ja erityisesti digitaalisuuden keinoin. 
  • Rakennetaan alalle uuden tyyppinen yrittäjyyteen kannustava koulutusmalli.
  • Koulutuksen profiloitunut kärki tulee HAMKin Biotalous-tutkimusyksikön ja Älykkäät palvelut -tutkimusyksikön ympärille.
  • Koulutuksen hakukohde on “insinööri (AMK), tieto- ja viestintätekniikka, biotalous”.

Lisätietoja: 

rehtori Pertti Puusaari, p. 0400 469 605

[addthis tool=”addthis_sharing_toolbox”]