Brasilia haluaa vahvistaa ammatillisen koulutuksen kehittämistä suomalaisyhteistyössä - Hämeen ammattikorkeakoulu
Brasilia haluaa vahvistaa ammatillisen koulutuksen kehittämistä suomalaisyhteistyössä

Brasilia haluaa vahvistaa ammatillisen koulutuksen kehittämistä suomalaisyhteistyössä

18.08.2016 13:00

Brasilian ja Suomen ulkoministerit allekirjoittivat 11.8.2016 linjaukset maiden välisestä yhteistyöstä. HAMKin kehittämä opettajankoulutusohjelma tulee allekirjoitettujen linjausten myötä tulevaisuudessa laajenemaan ja vakiintumaan.

Allekirjoitettu linjaus perustuu monien vuosien onnistuneeseen yhteistyöhön maiden välillä. Konkreettisena tuloksena linjauksessa mainitaan VET Teachers for the Future® -opettajankoulutusohjelman laajentaminen ja vakiinnuttaminen.​​

VET Teachers for the Future® -opettajankoulutusohjelma on HAMKin rekisteröimä tuote ja sitä toteutetaan tiiviissä työelämäyhteistyössä toteuttajakumppaninaan TAMK. Brasilialaiset opettajat saapuvat Suomeen 3 kuukauden ajaksi ja testaavat täällä toimivia koulutusratkaisuja oman kotimaansa tarpeisiin. Samalla he tekevät myös tutkimusta. Opiskelu jatkuu Brasiliassa verkko-ohjauksessa kokemuksia muille jakaen.

Monet alumneista jatkavat tutkimusyhteistyötä ja lähettävät opiskelijoita Suomeen erilaisiin projekteihin. HAMKissa brasilialaisopettajat ovat toimineet opettajakorkeakoulun lisäksi biotalouden ja teknologiaosaamisen yksiköissä.

VET Teachers for the Future® -ohjelmaa toteutetaan nyt kolmannen kerran ja jatkoa seuraa. Sen tuloksia esiteltiin opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasosen vieraillessa Brasiliassa keväällä 2016. Ohjelmasta valmistuneet esittelevät kokemuksiaan parhaillaan Rion Suomi-talossa opetus- ja kulttuuriministeriön ja muiden suomalaistoimijoiden yhteistyössä.

Lisätiedot :

Seija Mahlamäki-Kultanen, yksikön johtaja, HAMK Ammatillinen opettajakorkeakoulu
puh. (03) 646 3300
sp. etunimi.sukunimi@hamk.fi

Maaret Viskari, myyntipäällikkö, Global Education R & D
(03) 646 4277
sp. etunimi.sukunimi@hamk.fi

[addthis tool=”addthis_sharing_toolbox”]