Emmiima Thymell, sosiaaliala - Hämeen ammattikorkeakoulu
Emmiima Thymell, sosiaaliala

Emmiima Thymell, sosiaaliala

30.03.2016 09:26

(Kuva: Emmiima Thymell)​

1. Mikä sai sinut hakemaan HAMKiin?

Hamkiin haku tuntui luontevalta, koska asun itse lähellä Hämeenlinnaa ja siellä valitsemaani sosionomin koulutusta järjestettiin. Olin kuullut Hamkista myös paljon hyvää siellä opiskelleilta. 

2. Miksi valitsist alan jolla nyt opiskelet?

Olen aiemmalta koulutukseltani liikuntaneuvoja, ja halusin siihen rinnalle koulutuksen, jossa olisin tutustunut myös ihmisen henkiseen puoleen enemmän. Tykkään auttaa ihmisiä ja olla tukena, joten sosionomin koulutus tuntui oikealta minulle.

3. Miten valmistauduit pääsykokeisiin? 

Kyselin hieman tutultani, minkälaiset pääsykokeet Hamkissa sosionomin puolelle oli, ja lueskelin Hamkin nettisivuilta koulutusohjelmasta ja sisällöistä. Mietin myös etukäteen, että miksi oikeasti haluan opiskelemaan kyseistä alaa, koska tiesin, että haastattelussa hermoilisin enkä muistaisi, mitä piti sanoa. 

4. Mitä muistat pääsykokeista?

Muistan sen, että meitä oli mahtavat tuutorit vastassa, joilta uskalsi kysyä, jos eksyi koulurakennukseen tms. Opettajat ja muut arvioijat olivat mukavia, eikä pääsykokeiden osiot tuntuneet ahdistavilta.

5. Mikä on ollut parasta HAMKissa opiskelussa?

Joustavuus opettajien puolelta, ehdottomasti. Opettajat myöskin ottavat meidät opiskelijat tosissaan ja kuuntelevat, jos meillä on huolia. Monipuoliset opiskelutavat ja työelämälähtöisyys ovat ovat yksi parhaista asioista!

6. Vinkkisi hakijalle?​

Ota selvää hakemasi koulutusohjelmien tavoitteista ja tutustu Hamkin nettisivuihin etukäteen. Ylipäänsä hyvin valmisteltu saapuminen kouluun lievittää ensimmäisten viikkojen jännitystä. Kysy tuutoreilta ja opettajilta rohkeasti neuvoja!

[addthis tool=”addthis_sharing_toolbox”]