Finna uudistui - Hämeen ammattikorkeakoulu
Finna uudistui

Finna uudistui

22.03.2016 10:15

Arkistojen, kirjastojen ja museoiden yhteisestä Finna-verkkopalvelusta saatiin tänään uusi versio. Uudistus näkyy palvelun käyttäjille entistä sujuvampana aineistojen hakemisena ja selailuna.

Uudistuksen ansiosta Finna toimii jatkossa varmemmin ja nopeammin. Palvelu mukautuu eri päätelaitteisiin ja sen käyttö on esimerkiksi puhelimella selvästi sujuvampaa. Myös palvelun tietoturva on parantunut.

​Aineistojen hakua on kehitetty monin tavoin. Voit valita erilaisista hakusuodattimista useita ja laajentaa näin hakutuloksia, esim. valita näytettäväksi kirjat ja opinnäytetyöt. 

Kirjoittaessasi hakusanoja avautuu esiin aiempaa parempi hakuehdotus-valikko. Voit täydentää hakua automaattisesti sekä kohdistaa sen esim. johonkin aineistotyyppiin. Voit myös kohdistaa haun otsikkoon, tekijään tai aiheeseen. Jos haluat hakusanaasi täsmälleen vastaavia hakutuloksia, on myös sellainen vaihtoehto valittavissa. Lisäksi tulosten selailu on aiempaa selkeämpää.

Uudistukset koskevat sekä Finna.fi-palvelua että mukana olevien organisaatioiden omia näkymiä. Finna.fi kokoaa kaikkien mukana olevien yli 100 arkiston, museon ja kirjaston aineistot samaan hakuun. Museoiden ja kirjastojen omien aineistojen näkymiä on tällä hetkellä 34 kappaletta.

Finna on Kansalliskirjaston ylläpitämä palvelu ja osa opetus- ja kulttuuriministeriön Kansallinen digitaalinen kirjasto -hanketta.​

[addthis tool=”addthis_sharing_toolbox”]