Hämeenlinnan Toripuisto muuttuu Kohtaamisten puistoksi 26.8. - Hämeen ammattikorkeakoulu
Hämeenlinnan Toripuisto muuttuu Kohtaamisten puistoksi 26.8.

Hämeenlinnan Toripuisto muuttuu Kohtaamisten puistoksi 26.8.

22.08.2016 12:18

Hämeenlinnan Toripuisto saa perjantaina 26.8.2016 klo 18-01 ennennäkemättömän ilta-asun.

Yhden illan paranneltu todellisuus

Puisto täyttyy eksoottisista äänistä, valoista, kasveista ja elämästä. Rakennetun ympäristön hortonomiopiskelijoiden tavoitteena on luoda Hämeenlinnaan yhden illan “paranneltu todellisuus”: puisto, joka täyttyy eksoottisista äänistä ja tunnelmasta, jota lähdemme usein etsimään jostain kauempaa.

Kohtaamisten puisto on Taiteiden yön keskipiste

Toripuisto loistaa elokuun pimeydessä kutsuvana ja uusiin väreihin sonnustautuneena. Puiston valotaide esittelee valmistuvien hortonomien osaamista maiseman suunnittelijoina ja rakentajina. Samana iltana vietettävään Hämeenlinnan Taiteiden yöhön tunnelmavalaisu luo uniikin maiseman, johon on kiva sopia treffit.

Kohtaamisten puisto on osa ensimmäistä kertaa järjestettävän Puistojen yö -kokonaisuutta ja valtakunnallista Vihervuotta 2016. Puisto toteutetaan yhteistyössä Hämeenlinnan kaupungin puistoyksikön, yritysten, ravintoloitsijoiden ja taiteilijoiden kanssa. Puiston tapahtumia päivitetään tapahtuman Facebook-sivuille: https://www.facebook.com/events/682259318589013/

Ohjelmaa, musiikkia, ruokaa ja juomaa Selfie-puun alla

Kohtaamisten puisto on tarkoitettu elämykselliseksi pysähtymis- ja ajanviettopaikaksi, jossa voi viipyä hetken tai koko illan. Puistossa voi tutustua Olli Isomäen veistostaiteeseen ja hauskoihin selfie-puihin. Tarjolla on afrikkalaista rumpumusiikkia sekä muuta ohjelmaa. Yleisölläkin on mahdollisuus tutustua rumpuihin ja osallistua soitantaan. Kävijöiden makuaisteille tarjontaa tuovat Happie´s Gourmet-hodarivaunu sekä Lepaan Puutarha- ja Viinitila.

Puisto on avoinna klo 18-01 ja ohjelma on maksutonta. Tervetuloa!

Viinitilan anniskelualuetta lukuun ottamatta puisto sopii kaikenikäisille.

 

Lisätietoja

Minna Arohonka Vihervuoden 2016 HAMK Lepaa hankkeiden koordinaattori

puh.  0405198477 , minna.arohonka@student.hamk.fi

Katri Kannisto, katri.kannisto@student.hamk.fi

Vihervuosi on ympäristöministeriön nimeämä teemavuosi, jonka tavoitteena on herättää yksittäiset ihmiset, yhteisöt, järjestöt ja yritykset toimimaan paremman ja viihtyisämmän elinympäristön puolesta. HAMKin opiskelijat ovat tiiviisti mukana teemavuoden projekteissa ja kannustavat muitakin osallistumaan monipuolisiin, kaikille avoimiin tapahtumiin.

Kohtaamisten puiston mahdollistavat:  

Showtekniikka Sami Torvinen Oy toimittaa ja asentaa puistoon huippulaadukkaan valo- ja äänentoistotekniikan.

RaamiDaamit Oy hämeenlinnalainen kehysliike rakentaa puistoon Selfie-puun ja tarjoaa opastusta Otsie –kuvaamiseen koko illan ajan.

Lohikari Oy visuaalisten tarvikkeiden tukkuliike pääkaupunkiseudulta sponsoroi puiston valaistusta led-valoverhoilla. Lohikari tarjoaa tuotteet hinnoittelun, opastuksen, näyttävän esillepanon sekä visuaalisen ilmeen ja valaistuksen toteuttamiseen.

Lepaan viinitilan tilaviinibaarissa tarjolla viinimestarin suositusvalikoima paikallisista marjoista ja hedelmistä taidolla valmistettuja tilaviinejä, siidereitä ja liköörejä.

Biomaja Nordic Oy suunnittelee ja valmistaa siirrettäviä tiloja ja tuo testattavaksi siirrettävän wc-tilansa, joka on yrityksen sanoin “henkisesti huvittavan hauska, siisti, raikas, audiovisuaalinen kokemus”.

Ravintola Birgitta, joka palvelee toisessa Hämeenlinnan toripuiston historiallisista paviljonkirakennuksista, on mukana puiston tapahtumissa ja tarjoaa virvokkeita ja livemusiikkia.

Lähitilallinen Jussi Kokki lahjoittaa puistoon heinäpaalit Viinibaarin rakennusta varten ja loppuillasta kaupunkilaisille jaettaviksi.

Terolan Taimitarha Tuuloksella on erikoistunut perennoihin, koristeheiniin, kosteikkokasveihin, ruohovartisiin luonnonkasveihin ja perennamattoihin. Puistossa näemme istutuksia taimiston valikoimasta, mm. komeaa isosiniheinää.

Sirkka Jaakkola on valikoinut HAMK Lepaan Omenatarhasta tarjolle maistiaisia tämän vuoden hedelmäsadosta.

Happie’s Hot Dog Oy valmistaa gourmet-hodareita laadukkaista ja tuoreista raaka-aineista. Tämä on ensivisiitti Hämeenlinnassa ja tapahtumassa lanseerataan Lepaan nimikko-hodari, Lepaan Omenapommi.

Jukka Vierimaa on suunnitellut ja rakentanut puiston ääniraidan. Jukka on pitkän linjan äänialan ammattilainen, koulutukseltaan musiikkiteknologi ja mukana Lahtelaisessa Audiamond-äänituotannon osuuskunnassa. Hämeenlinnassa hän on vastannut yli vuosikymmenen Ämyrockin äänentoistosta, ja tehnyt aikaisemmin mm. Hämeenlinnnan kesäteatterin äänisuunnittelua. Vuodesta 2008 lähtien Jukka on toiminut myös Lahden kaupunginteatterin äänimestarina.

Taiteillijat Olli ja Ahti Isomäki sekä muusikko Victor Tokpanou

Hämeenlinnalainen taidemaalari Ahti Isomäki ja beniniläissyntyinen muusikko Victor Tokpanou esittävät puistossa afrikkalaista rumpumusiikkia.Isomäki on opiskellut ja toiminut kuvataiteen alalla Länsi-Saksassa yli 30 vuoden ajan. Vuonna 2003 hän palasi Suomeen ja asuu nykyään Iittalassa. Viimeisten noin kuuden vuoden ajan hän on keskittynyt kuvanveistoon materiaalinaan puu. Hänen töitään on ollut esillä Suomessa mm. Helsingissä, Joensuussa, Porissa ja Hämeenlinnan Taidemuseossa ja nyt niihin pääsee tutustumaan Kohtaamisten puistossa. 

Kohtaamisten puiston visuaalisen ilmeen ovat luoneet Brysselissä asuva kuvittaja Silva Kuha (http://silvakariina.blogspot.fi) ja graafinen suunnittelija Tero Tikkanen.

Etelä-Suomen Martat pystyttävät oman Taiteiden yö kokonaisuutensa Kohtaamisten puiston yhteyteen torille.

Mukana myös

Hämeenlinnan kaupungin puistoyksikkö

HAMK

Työryhmä: 
Katri Kannisto, Anu Anttonen, Sanna Harjunen, Kaisa Annala, Anna Ahonen, Susanna Rantanen, Anna-Maria Rajala

[addthis tool=”addthis_sharing_toolbox”]