HAMK etsii perheitä ystäviksi ulkomaalaisille opiskelijoille - Hämeen ammattikorkeakoulu
HAMK etsii perheitä ystäviksi ulkomaalaisille opiskelijoille

HAMK etsii perheitä ystäviksi ulkomaalaisille opiskelijoille

11.08.2016 14:39

Ystäväperhetoimintaa järjestetään Hämeenlinnassa, Riihimäellä ja Valkeakoskella.

Hämeen ammattikorkeakoulussa järjestetään ystäväperhetoimintaa tänä syksynä opintonsa aloittaville ulkomaalaisille opiskelijoille. Ystäväperhetoiminnan tarkoituksena on tutustuttaa opiskelijat suomalaiseen kulttuuriin, kieleen ja elämäntapaan paikallisten ystävien kautta.

Ystäväperhetoiminta käynnistyy syyskuun lopulla ja infotilaisuudet kiinnostuneille perheille/henkilöille järjestetään tiistaina 23.8. klo 18 kolmessa HAMKin yksikössä:

  • Visamäen yksikössä Hämeenlinnassa, Vankanlähde 9
  • Riihimäen yksikössä, Kaartokatu 2
  • Valkeakosken yksikössä, Lotilantie 16

 

Kulttuurien kohtaamisia

HAMKissa opiskelee kolmella eri paikkakunnalla yhteensä n. 700 ulkomaalaista opiskelijaa. Ulkomaalaisten opiskelijoiden on joskus haastavaa tutustua paikallisiin koulun ulkopuolella, eivätkä he opiskelujen aikana pääse välttämättä näkemään opiskelijaelämän lisäksi muuta suomalaista arkielämää. 

Ystäväperhetoiminta voi olla osallistumista normaaliin perhearkeen, yhteistä harrastustoimintaa, ruoanlaittoa, mökkeilyä tai vaikkapa elokuvien katsomista. Meille suomalaisille arkipäiväisiltä kuulostavat asiat, kuten sauna, ulkoiluretket, suomalainen ruoka, jääkiekko ja hiihto ovat ulkomaalaisille opiskelijoille usein eksoottisia elämyksiä. Suomen kielen opinnot ovat osa ulkomaalaisten opiskelijoiden tutkintoa, ja monet opiskelijat toivovat löytävänsä ystäväperheen, jonka kanssa opittua suomea voisi turvallisesti harjoitella. Ystäväperheellä on toiminnan myötä mahdollisuus harjoittaa kielitaitoaan ja tutustua opiskelijan omaan kulttuuriin.​

Lisätiedot:

www.hamk.fi/ystavaperhetoiminta

Ystäväperhetoiminnan koordinaattori Salla Niittymäki, 
p. 0400 127 815, salla.niittymaki(a)hamk.fi

[addthis tool=”addthis_sharing_toolbox”]