HAMK ja partiolaiset tuovat harrastuksessa syntyneen osaamisen näkyväksi - Hämeen ammattikorkeakoulu
HAMK ja partiolaiset tuovat harrastuksessa syntyneen osaamisen näkyväksi

HAMK ja partiolaiset tuovat harrastuksessa syntyneen osaamisen näkyväksi

11.04.2016 10:00

Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter ja Hämeen ammattikorkeakoulu ovat solmineet laaja-alaisen ja pitkäkestoisen yhteistyösopimuksen liittyen muun muassa osaamisen kehittämiseen ja Evon alueella järjestettäviin leireihin.

Sopimuksen allekirjoittivat (ed. vas) HAMKin rehtori Pertti Puusaari ja Suomen Partiolaisten talousjohtaja ja vt toiminnanjohtaja Panu Räsäne​n. Tilaisuudessa olivat mukana myös (tak.vas.) Hämeen ammatti-instituutin rehtori Ari Mikkola, johtaja Tapio Pöykkö HAMK Biotalouden koulutus- ja tutkimusyksiköstä, Suomen Partiolaisten kasvatusjohtaja Timo Sinivuori, RoihuAkatemian rehtori Tarja Nieminen,  RoihuAkatemian osaamispäällikkö Nina Leino ja Roihu 2016:n yhteistyöpäällikkö Juha Mustonen. (Kuva: Reima Kallinen)​

Ensimmäinen yhteinen voimainponnistus on ensi kesän Roihu-suurleiri, joka kokoaa Evolle yhteensä 17 000 osallistujaa. 

Suomen Partiolaisten ja Hämeen ammattikorkeakoulun (HAMK) yhteistyön tavoitteena on kehittää ja mallintaa sellaisia toimintatapoja, joilla partiossa hankittuja tietoja, taitoa ja osaamista voidaan tuoda näkyväksi sekä tunnistaa ja tunnustaa virallisessa koulutusjärjestelmässä ja työelämässä. Ensimmäinen tilaisuus, jossa sopimusta sovelletaan, on Suomen Partiolaisten järjestämä suurleiri Roihu, joka järjestetään 20. – 28.7.2016 Hämeenlinnan Evolla. 

“Tarkoituksena on pilotoida Roihun hyödyntämistä osana opintoja. Käytännössä tämä tarkoittaa, että partiopesteissä hankittu osaaminen voidaan dokumentoida, kuvata, tunnistaa ja tunnustaa oppilaitoksissa ja työelämässä”, Suomen Partiolaisten puheenjohtaja Anna Munsterhjelm kertoo. Yhteistyön tavoitteena on edistää non-formaalisti hankitun osaamisen tunnistamista ja tunnustamista ammattikorkeakouluopinnoissa entistä laajemmin. Partiotoiminta on hyvä esimerkki harrastustoiminnasta, jossa kertyy monenlaista osaamista ja kyvykkyyttä. Monet HAMKin opiskelijat eri koulutusaloilta tulevatkin suorittamaan opintojaan Roihun tarjoamissa tehtävissä.

Hämeen ammattikorkeakoulun Evon toimijat toteavat, että Roihu 2016 jatkaa hyvää yhteistyötä, jota HAMK on tehnyt partiolaisten kanssa Evon leirialueen perustamisesta lähtien. Kevään aikana Evon opetusmetsästä valmistetaan opiskelijatyönä mm. kolme täysperävaunullista puutavaraa Roihun tarpeisiin. Lisäksi Evon kampusalueen majoitus-, ruoka- ja tilapalvelut tukevat leirin toteutusta tapahtuman aikana. 

Lisätietoja: 

Suomen Partiolaiset: Kasvatusjohtaja Timo Sinivuori, p. 0400 511534

Hämeen ammattikorkeakoulu: strategiapäällikkö Mervi Friman p. 040 5858 203​ sekä matkailuassistentti Lauri Värri, p. 040 5255794.

Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter ry on Suomen suurin nuorisojärjestö, jonka toiminnassa on vuosittain mukana yli 65 000 jäsentä. Maailmanlaajuisesti partiolaisia on noin 45 miljoonaa yli 200  maassa. Meillä olet osa maailmanlaajuista yhteisöä, jonka avulla maailmasta voi tehdä paremman paikan. Lähde mukaan seikkailuun osoitteessa partio.fi/liity 

Roihu on Suomen Partiolaisten yhteinen elämys, joka huipentuu kesällä 2016 suurleiriin. Roihu on enemmän kuin jättimäinen kesäleiri. Se on kokemus, jonka kaikki osallistujat ikään katsomatta tekevät yhdessä. Roihu on jotain aivan uutta ja erilaista! Leiri järjestetään 20.–28.7.2016. Hämeenlinnassa Evon retkeilyalueella. Leirille on tulossa 17 000 osallistujaa, joista 3000 on ulkomailta.

Seuraa Roihun tapahtumia sosiaalisen median kanavissa Twitterissä, Facebookissa ja Instagramissa @roihu2016 #roihu2016 #mäoonliekeissä – roihu2016.fi 

[addthis tool=”addthis_sharing_toolbox”]