HAMK kansainvälisen liittouman ytimessä - Hämeen ammattikorkeakoulu
HAMK kansainvälisen liittouman ytimessä

HAMK kansainvälisen liittouman ytimessä

25.05.2016 15:52

Hämeen ammattikorkeakoulu, Feevale University Brasiliasta ja VIA University College Tanskasta allekirjoittivat liittoumasopimuksen 17.5.2016 Novo Hamburgossa Brasiliassa.

Sopimuksella tiivistetään kansainvälistä strategista kumppanuutta korkeakoulujen liittoumaksi. Yhteistyöllä on jo nyt pitkät käytännön perinteet koulutuksessa ja tutkimuksessa. Liittouma on yksi HAMKin vastauksista kansalliseen korkeakoulujen rakennemuutosvaateeseen.

Muut HAMKia vahvistavat korkeakoulu- ja tutkimuslaitosyhteistyön strategiset toimenpiteet ovat kotimainen FUAS-liittouma Lahden ammattikorkeakoulun ja Laurea-ammattikorkeakoulun kanssa sekä Luonnonvarakeskus-yhteistyö.

Nyt synnytetty liittouma Feevale Universityn ja VIA University Collegen kanssa vahvistaa korkeakoulumme toimintaedellytyksiä. Uuden liittouman korkeakoulut ovat monialaisia ja kehittymishakuisia. Tässä liittoumassa on yhteensä lähes 50 000 opiskelijaa. HAMKin profiiliin sopien Feevalessa on vahva yhteiskunnallinen ja ympäristöasioiden painotus. VIA on Tanskan kansainvälisimpiä korkeakouluja ja sillä on tiiviit suhteet alueen yrityksiin.

Yhteistyömuodoiksi on määritelty osaajapoolin rakentaminen, tutkimustoiminnan vahvistaminen, virtuaalikampuksen kehittäminen, koulutuksen vienti sekä korkeakoulujen yritysverkostojen yhdistäminen. Liittouma vahvistaa opiskelijoiden ja henkilöstön liikkuvuutta. Tavoitteena on rakentaa kansainväliset verkostomaiset tutkimusyksiköt.

Yhteistyössä hyödynnetään monipuolisesti virtuaalisia työskentelytapoja niin opiskelussa kuin tutkimuksessakin.  Verkko-opinnot lisäävät opiskelijoiden mahdollisuuksia osaamisensa kehittämiseen kansainvälisessä ryhmässä. Liittouman osaaminen muodostaa vahvan pohjan monialaisille tutkimus- ja kehittämishankkeille, joista kiertotalous ja hyvinvointiosaaminen ovat kaikille yhteisiä kiinnostuksen kohteita.​

Rehtori Pertti Puusaari toteaa sopimuksesta seuraavaa: – Tämä liittouma on suomalaisessa korkeakoulumaailmassa ainutlaatuinen. HAMKilla on tarjottavana osaamista erityisesti ammatillisesta osaamisesta, biotaloudesta, älykkäistä palveluista (hyvinvointi) sekä ohutlevyosaamisesta. Me haluamme liittoumasta hyötyä oman toiminta-alueemme kehittämiseen. Yhteinen tavoite tulevaisuudellemme on nyt sovittu – kyse on pitkäjänteisestä työstä tavoitteen saavuttamiseksi.

Lisätietoja sopimuksesta:
Rehtori Pertti Puusaari, p. 0400 469 605​

[addthis tool=”addthis_sharing_toolbox”]