HAMK kehittämiskumppanina kasvuhaluisille naisyrittäjille - Hämeen ammattikorkeakoulu
HAMK kehittämiskumppanina kasvuhaluisille naisyrittäjille

HAMK kehittämiskumppanina kasvuhaluisille naisyrittäjille

20.01.2016 08:41

Hämeen alueen naisyrittäjillä tai naisten johtamilla yrityksillä on nyt tilaisuus saada tukea liiketoiminnan kasvattamiseen Hämeen ammattikorkeakoulusta.

Kehittämisprosessissa lähdetään liikkeelle kasvuanalyysista, jossa selvitetään yrityksen lähtötilanne. Kasvuanalyysien jälkeen valitaan yritykset kasvuohjelmaan, jonka aikana yritys saa uusia ajatuksia tai vahvistusta liiketoimintamallin uudistamiseen.

Kasvuohjelmassa tarkastellaan liiketoimintamallia kasvuanalyysissä nousseiden tarpeiden näkökulmasta. Kasvua pyritään saamaan aikaiseksi kehittämällä jotain teknologista osa-aluetta eteenpäin tai tuomalla teknologiaa enemmän toimintaan mukaan. Kasvun mahdollisuuksia voidaan tarkastella myös kansainvälistymisen näkökulmasta. Kasvuohjelman aikana toteutetaan yhteisiä valmennuspäiviä sekä yrityskohtaista neuvontaa, joissa hyödynnetään myös liiketoiminnan kehittämisen opiskelijoita.

Lisäksi hanke tarjoaa mahdollisuuden osallistua intensiiviseen kehittämisvalmennukseen Amazing Business TrainTM -junamatkalla Pietariin. Junamatkan aikana yritys saa tehokkaalla tavalla uusia ajatuksia liiketoiminnan kehittämiseen. Yrittäjä kohtaa vertaisia ja pääsee verkostoitumaan heidän kanssaan. Matkan aikana käydään läpi liiketoiminnan kehittämistä eri näkökulmista, hyödyntäen erilaisia menetelmiä asiantuntijoiden ja liiketoiminnan kehittämistä opiskelevien opastuksella.

Kasvun tarkastelun mahdollistaa Virtaa, voimaa ja verkostoja (ESR) naisyrittäjyyteen -hanke, jossa on tavoitteena Hämeen alueen mikro- ja pk-yritysten liiketoiminnan kasvun ja kansainvälistymisen tukeminen. Hanke toteutetaan yhteistyössä Lahden ammattikorkeakoulun kanssa, joka pilotoi Katalyytti-palvelua. Palvelu on liiketoiminnan kehittämistä tukeva neuvonta- ja ohjauspalvelu. Rahoittajana toimii Euroopan sosiaalirahasto / Hämeen Ely-keskus.

Lisätietoa toiminnasta antaa HAMKin Työelämän lähipalvelujen suunnittelija Tanja Metsomäki, tanja.metsomaki@hamk.fi, 040 571 5575

[addthis tool=”addthis_sharing_toolbox”]