HAMK mukana joukkueessa, joka menestyi pohjoismaisessa innovaatiokilpailussa - Hämeen ammattikorkeakoulu
HAMK mukana joukkueessa, joka menestyi pohjoismaisessa innovaatiokilpailussa

HAMK mukana joukkueessa, joka menestyi pohjoismaisessa innovaatiokilpailussa

05.02.2016 11:19

S-ryhmä ja Nordic Innovation hakevat pohjoismaisella innovaatiokilpailulla ideoita merkittävään logistiikkakeskuksen muutosvaiheeseen. HAMK yhteistyökumppaneineen on mukana jatkoon päässeiden joukossa.

Kohdealue on S-ryhmän nykyinen logistiikkakeskus Espoon Kerassa. S-ryhmä muuttaa kohteesta pois uuteen paikkaan, ja nykyisen logistiikkakeskuksen paikalle rakennetaan asuinalue. Tähän uuteen tilanteeseen S-ryhmä ja Nordic Innovation hakivat ideoita innovaatiokilpailun kautta. Tavoitteena on muuttaa vanha teollisuusalue vetovoimaiseksi osaksi kaupunkia. HAMK kuuluu ryhmään Team Kera Lane, johon kuuluvat HAMKin lisäksi  Rambollin yhtiöt Suomesta, Ruotsista ja Tanskasta sekä Rudus Oy. Ehdotuksia jätettiin 22, joista neljä parasta valittiin jatkovaiheeseen. Tulokset julkistettiin 3.2.2016.

Neljä parasta voivat nyt jatkaa aineistonsa kehittelyä huhtikuulle 2016. Kehittämistyötä vauhditetaan 30 000 euron kehitysrahoituksella. Kesäkuussa 2016 valitaan lopullinen voittaja.

HAMKin ja sen kumppaneiden ehdotus korostaa materiaalien kierrätys- ja kiertotalousratkaisuja ja olemassa olevien rakennusten hyödyntämistä.

“Innovaatiokilpailu on erinomainen esimerkki miten HAMK voi toimia yhteistyössä yritysten kanssa. Yhteistyössä on HAMK:n osalta hyödynnetty sekä henkilökunnan että opiskelijoiden panosta. Opetukseen kilpailu on yhdistetty ottamalla työskentely osaksi projektityöskentelyä käsittelevää opintojaksoa”, kuvaa rakennus- ja yhdyskuntatekniikan lehtori Markku Raimovaara.

Innovaatiotyöskentelyyn osallistui 11 HAMK:n opiskelijaa, heistä 10 kansainvälisiä Construction Engineering -koulutusohjelman opiskelijoita neljästä eri maasta. Opiskelijat perehdytettiin ensin innovaatiokilpailun sisältöön ja tavoitteisiin. Työskentely huipentui marraskuussa 2015  Ramboll Finland Oy:n johdolla toteutettuun workshoppiin, jossa opiskelijat kehittivät ideoitaan ryhmätyöskentelynä. Tuloksena syntyi hyviä ratkaisuja, joita hyödynnettiin lopullisessa kilpailuehdotuksessa. Erityispiirteenä voidaan mainita eri kansalaisuuksien ja kulttuurien kautta nousseet raikkaan kansainväliset näkökulmat.

Espoon Keran alue

HAMKin opiskelijoita työpajassa

Lisätiedot:

Markku Raimovaara, markku.raimovaara@hamk.fi , puh 0405473220

[addthis tool=”addthis_sharing_toolbox”]