HAMK uudistaa julkaisutoimintaansa – verkkosivusto HAMK Unlimited kokoaa neljän lehden sisällöt avoimesti saataville - Hämeen ammattikorkeakoulu
HAMK uudistaa julkaisutoimintaansa – verkkosivusto HAMK Unlimited kokoaa neljän lehden sisällöt avoimesti saataville

HAMK uudistaa julkaisutoimintaansa – verkkosivusto HAMK Unlimited kokoaa neljän lehden sisällöt avoimesti saataville

17.08.2016 07:55

Hämeen ammattikorkeakoulu (HAMK) on perustanut neljä uutta verkkolehteä, jotka on koottu yhteen osoitteeseen www.hamk.fi/unlimited. HAMK Unlimited sivuston tarkoituksena on kertoa HAMKissa tehtävästä työstä ja sen tuloksista monipuolisesti ja kattavasti.

HAMK Unlimited: Magazine sisältää tuokiokuvia HAMKin ja yhteistyökumppaneiden arjesta ja tapahtumista.

HAMK Unlimited: Professional sisältää asiantuntijoiden katsauksia oman alansa ajankohtaisiin ilmiöihin.

HAMK Unlimited: Journal sisältää tutkimus- ja kehittämistoiminnan tuloksia työelämän käyttöön.

HAMK Unlimited: Scientific sisältää vertaisarvioituja ja tieteellisiä soveltavan tutkimuksen artikkeleita.

Kaikki julkaisut ennakkoarvioi toimituskunta, jossa on kaksikymmentä jäsentä HAMKin eri yksiköistä. 

HAMK Unlimited on kokonaisuudessaan avoimesti saatavilla, ja kaikki tekstimuotoiset julkaisut voi myös kuunnella ääneenlukutoiminnon avulla. Tekijöille suositellaan tekstiensä julkaisemista Creative Commons lisenssillä, joka edistää tiedon avointa käyttöä.

– Kyseessä on merkittävä toimintakulttuurin muutos. Korkeakouluille ominaista on tiedon jakaminen ja julkistaminen, avoin kriittinen keskustelu ja luottamus omaan tekemiseen – tässä haluamme olla mukana omalla panoksellamme, vararehtori Heidi Ahokallio-Leppälä kertoo. 

HAMKissa luovuttiin julkaisujen myyntitoiminnasta vuoden 2015 lopussa, ja painettuja julkaisuja tuotetaan vain erityistarpeisiin. Tavoitteena on kuitenkin julkaista enemmän kuin ennen.

– Opiskelijoiden tekemän työn sekä oman soveltavan tutkimuksen esille tuominen on keskeisessä roolissa, kun HAMKia kehitetään alueen omaksi ammatillisesti profiloituneeksi korkeakouluksi, rehtori Pertti Puusaari sanoo.

HAMK Unlimited lehdet päivittyvät jatkuvasti. Julkaisuehdotuksia voivat tarjota HAMKin henkilökunnan ja opiskelijoiden ohella sidosryhmien edustajat. Julkaisukielet ovat suomi ja englanti.

Lisätiedot
HAMK Unlimitedin päätoimittaja, projektipäällikkö Maria Lassila-Merisalo, puh. 050 574 5329, sähköposti etunimi.sukunimi@hamk.fi

www.hamk.fi/unlimited

[addthis tool=”addthis_sharing_toolbox”]