HAMKin avoimella luennolla 20.4. luonto herää kevääseen - Hämeen ammattikorkeakoulu
HAMKin avoimella luennolla 20.4. luonto herää kevääseen

HAMKin avoimella luennolla 20.4. luonto herää kevääseen

14.04.2016 13:42

Kevät on kasvun alkamisen aikaa kaikkialla luonnossa. Avoimen HAMKin kevään viimeisellä luennolla keskiviikkona 20.4.2016 tarkastellaan kevään tapahtumia metsäpuissa, luonnossa ja puutarhoissa.

Mitä puissa tapahtuu juuri nyt? Mistä puut tietävät lähteä kasvuun? Miten tutkimustietoa sovelletaan metsänviljelyssä? Luennon ensimmäisessä osiossa käsitellään puiden vuotuiskiertoa ja erityisesti keväällä tapahtuvaa elintoimintojen heräämistä ja niiden nopeaa vilkastumista. Luennoitsijana toimii HAMKin metsätalouden koulutuksen päätoiminen tuntiopettaja Henrik Lindberg Evolta. Opetusalana hänellä on mm. metsän- ja luonnonhoito, metsäekologia sekä kasvitiede.

Miten kasvi havaitsee kevään tulevan? Miten se ajoittaa kukkimisensa ja kasvuunlähtönsä juuri oikeaan aikaan? Miten ilmastonmuutos vaikuttaa kasvien käyttäytymiseen? Luennon jälkimmäisellä puolella keskitytään kevään etenemiseen luonnonkasveilla ja puutarhoissa fenologian havaintosarjoja käyttäen. Luennoitsijana toimii HAMKin Lepaan yksiköstä eläkkeellä oleva lehtori Matti Erkamo, jonka erityisosaamista ovat kasvinsuojeluasiat. Hän on kirjoittanut teokset Rikkakasviopas 2001 ja Uusi rikkakasviopas 2015.

Kaikille avoin ja maksuton luento järjestetään Hämeenlinnan korkeakoulukeskuksessa, C-rakennuksen auditoriossa (os. Vankanlähde 9, Hämeenlinna). Luentoa voi halutessaan seurata myös osoitteessa www.hamk.fi/avoinluento. Kahvitarjoilu alkaa klo 16, luento klo 16.30. Luento kestää noin puolitoista tuntia.

Avoin HAMK on kaikille avoin ja maksuton luentosarja, jossa on vahvasti esillä HAMKin eri alojen osaaminen. Avoimet luennot jatkuvat syksyllä 2016.

Lisätiedot
Tiina Björkskog, p. 03 646 3443 tai tiina.bjorkskog@hamk.fi

[addthis tool=”addthis_sharing_toolbox”]