HAMKin ja Luken yhteistyö vahvistaa bio- ja kiertotalouden osaamista - Hämeen ammattikorkeakoulu
HAMKin ja Luken yhteistyö vahvistaa bio- ja kiertotalouden osaamista

HAMKin ja Luken yhteistyö vahvistaa bio- ja kiertotalouden osaamista

11.05.2016 10:34

Hämeen ammattikorkeakoulun (HAMK) ja Luonnonvarakeskuksen (Luke) strateginen yhteistyö on merkittävä avaus suomalaisen ammattikorkeakoulun ja tiedelaitoksen välisessä kumppanuudessa.

Hämeen ammattikorkeakoulu ja Luonnonvarakeskus ovat sopineet yhteisistä toimenpiteistä, joilla vahvistetaan luonnonvara-alan sekä bio- ja kiertotalouden osaamista kansallisesti.

Yhteistyöllä kehitetään luonnonvara-alan ja bio- ja kiertotalouden koulutusta sekä tuetaan suomalaista alaan liittyvää yrittäjyyttä. Yhteistyössä tehtävää tutkimus- ja kehitystoimintaa kohdennetaan kaupunki-maaseutualueille Etelä-Suomessa.

HAMKin rehtori Pertti Puusaaren mukaan sopimus on uusi askel ammattikorkeakoulun kehitykselle. – Sillä vahvistetaan merkittävästi osaajiemme joukkoa. Sopimus on meille erityinen, koska olemme ammattikorkeakouluna Suomen suurin biotalousalan toimija.

Yhteistyösopimuksen myötä HAMK ja Luke muun muassa rakentavat yhteisen osaajapoolin kansallisten ja kansainvälisten hankkeiden, mukaan lukien kansainvälisen koulutuksen vienti, toteuttamiseen. Tarkoituksena on muutenkin lisätä tutkimus- ja koulutusympäristöjen yhteiskäyttöä ja -suunnittelua.

– Luke toimii maan kattavasti yhteistyössä eri yliopistojen ja korkeakoulujen kanssa. Pyrimme löytämään synergiaa alueellisessa toiminnassamme ja rakentamaan vahvoja tutkimus- ja yritysyhteistyöverkostoja palvelemaan maan eri alueiden elinkeinotoimintaa. HAMK on meille tärkeä yhteistyökumppani Hämeessä, kertoo Luonnonvarakeskuksen pääjohtaja Mari Walls.

Tiedotusvälineiden edustajat ovat tervetulleita yhteistyösopimuksen allekirjoitustilaisuuteen. Sopimus allekirjoitetaan Forssassa Hämeen ammattikorkeakoulun kampuksella (os. Wahreninkatu 11 B, Forssa) Maisemasalissa (3.krs) torstaina 12.5.2016 klo 9. ​Sopimuksen allekirjoittavat Hämeen ammattikorkeakoulun rehtori Pertti Puusaari ja Luonnonvarakeskuksen pääjohtaja Mari Walls.

Lisätiedot​
HAMK, vararehtori Janne Salminen, janne.salminen@hamk.fi tai puh. 050 342 9569

Luke, asiakkuusjohtaja Jutta Kauppi, jutta.kauppi@luke.fi tai puh. 029 532 6535​

[addthis tool=”addthis_sharing_toolbox”]