HAMKin ja Patrian yhdessä toteuttama henkilöstökoulutus oli menestys - Hämeen ammattikorkeakoulu
HAMKin ja Patrian yhdessä toteuttama henkilöstökoulutus oli menestys

HAMKin ja Patrian yhdessä toteuttama henkilöstökoulutus oli menestys

28.06.2016 08:44

Syksyllä 2015 alkanut Patria Landin asentajien ja mekaanikkojen laaja täydennyskoulutus saatiin päätökseen aiemmin keväällä. Patrian ja Hämeen ammattikorkeakoulun yhteistyössä järjestämästä Land Pro -koulutuksesta todistuksen sai 70 asentajaa.

Täydennyskoulutuksen tarkoituksena oli jalkauttaa uusi toimintamalli työntekijöille ja monipuolistaa heidän osaamistaan. Tavoite saavutettiin, ja koulutuksen viimeisessä moduulissa tuotetut huoneentaulut kiteyttävät kohderyhmän ammatillisen kasvun yhdessä jalostetuissa pelisäännöissä. 

Patria Land Systems Oy:n tuotannollistamisen ja huoltopalveluiden johtaja Pasi Niemi on ollut iloisesti yllättynyt, miten vuosi sitten kesällä ilmoille heitellyt idea-aihiot muotoituivat juuri oikeanlaisiksi koulutussisällöiksi. – Aloituspalaverissa maalasimme visioita koulutustarpeista ja -tavoitteista vielä “isolla pensselillä” ja HAMKin työelämäpalveluiden ammattilaiset osasivat poimia näistä lähtökohdista ehjän ja johdonmukaisen koulutuspaketin vastaamaan tarpeitamme. 

– Asentajien osaamisen monipuolistaminen tuli juuri oikeaan aikaan ajatellen tulevaisuuden näkymiä, totesi myynti- ja markkinointijohtaja Juha Simola puheenvuorossaan päätöstilaisuudessa Lepaalla. – Patrian lähitulevaisuus näyttää lupaavalta ja tälläkin hetkellä on merkittäviä projekteja meneillään ulkomailla, lisää Simola.

Myös kohderyhmä on kokenut koulutuksen hyödylliseksi ja virkistäväksi. Osa koulutukseen osallistuneista omaa panssariajoneuvojen valmistuksesta yli neljänkymmenen vuoden kokemuksen ja alan asiantuntemusta on kertynyt huomattavasti vuosien aikana. Siitä huolimatta koulutus on tuonut uusia näkökulmia työhön.

Huoltoasentaja Jari Virtanen kuvailee koulutusta seuraavanlaisesti: – Koulutus oli monipuolinen ja antoisa. Kaikki osiot olivat mielenkiintoisia ja osallistujat jopa odottivat jokaista koulutuspäivää ja sen mukana tuomaa uuden oppimista ja positiivista ilmapiiriä. Yhtenä esimerkkinä Jari nostaa Excel-taulukkolaskennan oppimisen: – Se toi intoa ja pääsi oppimaan uutta. Tällaiset erilaiset työpäivät katkaisevat myös arjen mukavasti.

Koulutusta mukana rahoittamassa ollut Hämeen ELY-keskus on myös tyytyväinen lopputulokseen. Hämeen ELY-keskuksen koulutusasiantuntija Lea Salmisen mielestä samantyylisellä konseptilla toteutetulle koulutukselle olisi varmaan tarvetta muissakin Hämeen alueen yrityksissä.

Koulutuksen päätöstilaisuus pidettiin Lepaalla.

Lisätiedot:  ​
työelämäpalveluiden suunnittelija Johanna Siuro
Teknologiaosaamisen yksikkö, HAMK
p. 040 524 5502 
sp. johanna.siuro@hamk.fi 

[addthis tool=”addthis_sharing_toolbox”]