HAMKin kirjaston laskutuskäytännöissä muutoksia - Hämeen ammattikorkeakoulu
HAMKin kirjaston laskutuskäytännöissä muutoksia

HAMKin kirjaston laskutuskäytännöissä muutoksia

14.09.2016 10:43

Myöhässä olevien kirjojen maksu- ja laskutuskäytännöt ovat muuttuneet 1.9.2016 alkaen. Muutosten tavoitteena on nopeuttaa kirjojen kiertoa lainaajalta toiselle ja vähentää palauttamattoman, mutta tallessa olevan aineiston laskutusta asiakkailta.

€.jpg

Myöhästymismaksut

Myöhästymismaksuja kertyy entiseen tapaan 20 snt / kirja /arkipäivä. Myöhästymismaksua voi kertyä nyt maksimissaan 2 euroa (aiemmin 10 eur) / kirja / eräpäivä. Maksimisumma täyttyy kahdessa viikossa (aiemmin 10 viikossa) ja tämän jälkeen järjestelmä merkitsee kirjan kadonneeksi. Kun kirja on kadonnut-tilassa, et pysty lainaamaan, uusimaan tai tekemään varauksia ennen kuin kirja on joko palautettu tai kadonnut kirja korvattu. 

Myöhästymisilmoitukset

Saat myöhässä olevista kirjoistasi sähköpostitse yhteensä viisi eräpäivä- ja myöhästymisilmoitusta. Huomioithan, että sähköpostiasetuksista tai muista kirjastosta riippumattomista syistä johtuen emme voi taata muistutusten perille menemistä. Lainaaja on aina itse vastuussa lainoistaan ja kirjojen palauttamisesta ajallaan.

Laskutus

Kun kirjat ovat olleet 28 vrk myöhässä, ne laskutetaan, ja laskuun lisätään 30 euron käsittelymaksu. Maksamattomat laskut siirtyvät perintätoimistoon.

Kirjaston käyttösäännöt ja palveluhinnasto

[addthis tool=”addthis_sharing_toolbox”]