HAMKin muotoiluosaaminen näkyvästi esillä Suomen Kädentaidot -messuilla - Hämeen ammattikorkeakoulu
HAMKin muotoiluosaaminen näkyvästi esillä Suomen Kädentaidot -messuilla

HAMKin muotoiluosaaminen näkyvästi esillä Suomen Kädentaidot -messuilla

16.11.2016 15:27

Hämeen ammattikorkeakoulu on näyttävästi esillä 18.-20.11.2016 Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa järjestettävillä Suomen Kädentaidot -messuilla.

HAMKin opiskelijoiden muotoiluosaamiseen pääsee tutustumaan messuosastolla sekä esiintymislavalla. Lisäksi tapahtumassa palkitaan Taito-Finlandia 2016 -voittaja ja finalistien joukossa on kaksi HAMKin alumnia.

Tuoretta suunnittelu- ja valmistusosaamista

Vaatetus- ja jalkinemuotoilua neljättä vuotta opiskelevien tulevien ammattilaisten suunnittelemia kenkiä, vaatteita ja asusteita pääsee ihastelemaan Suomen Kädentaidot -messujen E-hallissa, aivan ohjelmalavan ja kuohuviinibaarin välittömässä läheisyydessä.

– Mallistot ovat syntyneet jokaisen tekijän oman suunnittelijaidentiteetin kannattelemina: jollekin se on oman visuaalisen maailman ilmaisemista, toiselle materiaalitutkimusta ja eri työstötekniikoita. Kolmas kokee asiakkaan tarpeet kaikkein tärkeimmäksi drivereikseen, kertoo muotoilun lehtori Tarja Saari.

Neljä nuorta suunnittelijaa pääsee osaston lisäksi myös ohjelmalavalle esille. Messujen juontaja, muotitoimittaja Sami Sykkö haastattelee lavalla suunnittelijoita heidän näkemyksistään. Opiskelijat ovat esillä E-hallin ohjelmalavalla perjantaina 18.11. klo 15.45, jolloin haastateltavina ovat opiskelijat Eeva Supponen ja Amanda Takala sekä juryn jäsen Birgit Pyykkö / Birgit Pyykkö design. Lauantaina 19.11. klo 13.15 haastatteluvuorossa ovat opiskelijat Elina Sekki ja Kati Jussila sekä juryn jäsen Emilia Kiialainen / MUKA VA.

Messuille esille pääsevät opiskelijoiden näytöstuotteet ovat nähneet päivänvalonsa keväällä 2016 järjestetyssä W16 Kajo -muotinäytöksessä. Näytöksen perusteella alan ammattilaisista koostuva tuomaristo valitsi parhaat tuotteet messuille näytille.

Suvi-Tuulia Lepolan SINNEN-mallisto, kuvaaja Atso Arat

Suvi-Tuulia Lepolan SINNEN-mallisto. Kuva: Atso Arat.

Alumnit esillä Taito-Finlandia 2016 -finalistien joukossa

Taito-Finlandia on vuosittain jaettava käsi- ja taideteollisuusalan tunnustuspalkinto. Tänä vuonna voittajan finalistien joukosta valitsee vaatesuunnittelija Katri Niskanen. Taito-Finlandia 2016 -palkinto jaetaan heti Suomen Kädentaidot -messujen avajaisten yhteydessä 18.11. klo 11.30 alkaen.

Mukana finalistien joukossa on tänä vuonna jalkinesuunnittelija Terhi Pölkki, joka on valmistunut HAMKista jalkinemuotoilijaksi. Toisena finalistina on lastenvaate- ja lifestyleyritys Papu Design Oy, jonka perustaja ja pääsuunnittelija Anna Kurkela on myös HAMKin muotoilun alumni. Finalisteja on yhteensä neljä.

Lisätietoja

Tarja Saari, etunimi.sukunimi@hamk.fi, 050 574 5280

Eveliina Toivonen, eveliina.toivonen@hamk.fi, 040 826 0733

[addthis tool=”addthis_sharing_toolbox”]