HAMKin opiskelija ilmastodelegaatiksi - Hämeen ammattikorkeakoulu
HAMKin opiskelija ilmastodelegaatiksi

HAMKin opiskelija ilmastodelegaatiksi

04.11.2016 15:36

HAMKin ympäristösuunnittelun opiskelija Katri Ylinen on valittu ilmastodelegaatiksi. Nimitys vie hänet Marrakeshiin YK:n ilmastosopimuskokoukseen.

Suomen Nuorisoyhteistyö – Allianssi ry valitsee vuosittain ilmastodelegaatin vahvistamaan nuorten osallistumista ilmastopoliittisessa päätöksenteossa, lisäämään nuorten tietoutta ilmastokysymyksissä sekä edistämään nuorten äänen kuulumista niin kansainvälisillä kuin kansallisillakin areenoilla.

Ilmastodelegaatin tehtäviin kuuluu nuorten ja Allianssin edustaminen ympäristöministeriön ilmastofoorumeilla. Hän osallistuu myös YK:n vuosittaiseen ilmastosopimuksen osapuolikokoukseen, joka vuonna 2016 järjestetään Marokon Marrakechissa.

Tämän vuoden ilmastodelegaatiksi on valittu Hämeen ammattikorkeakoulussa ympäristösuunnittelijaksi opiskeleva Katri Ylinen, joka osallistuu 7.11.2016 alkaviin ilmastoneuvotteluihin Suomen virallisen delegaation mukana.

Tulevissa COP22-nimellä kulkevissa ilmastoneuvoneuvotteluissa viilataan tarkemmaksi juuri ratifioidun Pariisin ilmastosopimuksen toimeenpanoa, joka astuu voimaan 4.11.2016. Neuvottelupöydälle nostetaan erityisesti Pariisin sopimuksen toimeenpanoon liittyvät tekniset haasteet.

– Kauan odotettu poliittinen läpimurto on saatu Pariisin ilmastosopimuksen myötä aikaiseksi, eikä kukaan voi enää tosissaan väittää ilmastonmuutoksen olevan vain viherpiipertäjien kauhuskenaariota, kuvaa Katri Ylinen.

Neuvotteluissa keskitytään myös erityisesti ilmastorahoitukseen, jolla pyritään takaamaan vielä kehittyville maille resursseja ja työkaluja taata kansalaisilleen turvallinen ilmasto tulevaisuuden maailmassa. Katri Ylisen mukaan enää ei ole varaa hidastella:

– Ilmaston lämpeneminen on nyt todellisempaa kuin milloinkaan. Me voimme jo nähdä sen vaikutuksia ympärillämme aina mannerjäätiköiden ohentumisesta kuivuudesta johtuviin konflikteihin Lähi-Idässä. Maapallollamme tapahtuvia epämiellyttäviä muutoksia ei voida enää estää kokonaisuudessaan, mutta vielä on mahdollista estää ilmastokriisiä todella räjähtämästä käsiimme. Nyt ei ole varaa lykätä elintärkeitä edistysaskelia eteenpäin ja toivoa jonkun muun tulevan ja tekevän jotain. Nyt on meidän aikamme toimia, sukupolvien välisesti, nuorten osallisuutta väheksymättä.

KatriYlinen_400px.jpg

Lisätiedot:

Katri Ylinen, etunimi.sukunimi@student.hamk.fi

https://ilmastodelegaatti.wordpress.com/

[addthis tool=”addthis_sharing_toolbox”]