Hyvinkääläinen Deemec Oy ja HAMKin konetekniikan koulutus yhteistyöhön - Hämeen ammattikorkeakoulu
Hyvinkääläinen Deemec Oy ja HAMKin konetekniikan koulutus yhteistyöhön

Hyvinkääläinen Deemec Oy ja HAMKin konetekniikan koulutus yhteistyöhön

07.06.2016 15:41

Hämeen ammattikorkeakoulun konetekniikan koulutuksen ja hyvinkääläisen suunnittelutoimisto Deemec Oy:n yhteistyö käynnistyi kesäkuun alussa Riihimäen-Hyvinkään kauppakamarin kummiyritystoiminnan avulla. ​

Deemec Oy:n toimitusjohtaja Sami Rajala on itsekin HAMKin Riihimäen kampuksen kasvatteja. Rajala on valmistunut koneinsinööriksi 90-luvun lopulla, mikä toimi myös kannustimena lähteä mukaan yhteistyöhön. – Olen urani aikana tehnyt paljon erilaisia suunnittelutöitä, sekä nyt viimeisimpänä haasteena insinööritoimiston toimitusjohtajan tehtäviä reilun neljän vuoden ajan. Uskoisin, että minulla on paljonkin annettavaa opiskelijoille, ja miksei oppilaitoksellekin, työelämän tarpeista ja haasteista, Rajala kertoo.

Yhteistyö näkyy opiskelijoille tulevana syksynä mm. asiantuntijaluentojen muodossa. – Opiskelijoiden on tärkeää kuulla viestejä suoraan yrityksiltä – millaista on työskennellä eri työtehtävissä, millaista osaamista tulevaisuuden insinööreillä tulisi olla ja mihin asioihin tulee työnhaussa kiinnittää huomiota, kertoo Salla Niittymäki, konetekniikan koulutuksen opintojen ohjaaja.

Yhteistyötä tehdään jatkossa myös koulutuksen kehittämisen tiimoilta, samoin erilaiset projekti- ja opinnäytetyötoimeksiannot ovat työn alla. – Ensimmäisestä tapaamisesta jäi takaraivoon muhimaan montakin ajatusta, miten voimme yhteistyötä jatkossa tehdä. Esimerkiksi 3D-skannaukselle uskoisin jatkossa löytyvän kysyntää, Rajala ideoi.

Konetekniikassa, kuten muissakin HAMKin koulutuksissa, tehdään jatkuvasti tiivistä yhteistyötä työelämän ja yritysten kanssa, mutta kauppakamarin kummitoiminta on yksi hyvä toimintamuoto tämän yhteistyön lisäämiseksi. Toiminta Riihimäen-Hyvinkään alueella käynnistyi tänä keväänä ja kauppakamari on etsinyt jäsentensä joukosta eri oppilaitoksille sopivia yrityksiä kummeiksi. Yhteistyö voi olla esimerkiksi luentoja, yritysvierailuja, työharjoittelupaikkoja, projekti- ja opinnäytetyötoimeksiantoja sekä molempien osapuolien toiminnan yhteistä kehittämistä.​

Ensimmäisellä tapaamiskerralla keskusteltiin mm. 3D-skannauksesta. Kuvassa Deemec Oy:n toimitusjohtaja Sami Rajala sekä konetekniikan koulutuspäällikkö Jussi Horelli ja lehtori Timo Kärppä.

Lisätiedot:
Salla Niittymäki, suunnittelija, Hämeen ammattikorkeakoulu, p. 0400 127 815, salla.niittymaki@hamk.fi

[addthis tool=”addthis_sharing_toolbox”]