Kirja kainaloon ja menoksi - Hämeen ammattikorkeakoulu
Kirja kainaloon ja menoksi

Kirja kainaloon ja menoksi

07.06.2016 10:59

Kesäkuun lukuvinkkehin keräsimme käytännön apuvälineitä, joista on iloa ja hyötyä säässä kuin säässä, sekä maalla että kaupungissa.

Jos johonkin voi luottaa, niin Suomen sään arvaamattomuuteen. Kokeile, miten hyvin opit ennustamaan säätä. Tai lue kertomuksia Suomen säästä, kesän pitkistä helteistä ja yllättävistä raesateista. 

 

 

 

Vaikka viettäisit kesäsi kaupungissa, luontoa et pakoon pääse. Asfaltin raosta, penkereeltä ja joutomailta löytämillesi kasveille saat nimen kaupunkikasvion avulla. Metsään suuntaville on enemmän hyötyä Metsäkasviosta

 

 

 

Kun metsästä puhutaan, on syytä mainita pari eräretkeilyn ammattilaista joiden ohjeilla pärjäät tilanteessa kuin tilanteessa. Telkastakin tuttu Lars Monsen antaa parhaat vinkit perusretkeilyyn, ja Veikka Gustafsson tulee apuun silloin, kun kaikki ei mene niin kuin Strömsössä.

 

 

 

Suomen ns. ilmavoimiin kuuluu muitakin ötököitä kuin hyttynen. Pikkuötökät esittelee yleisimmät ympäristössämme hyppivät, ryömivät ja lentävät hyönteiset. Lisää lajeja löydät vaikkapa Hyönteiskirjasta.

 

 

Oluen ystävä? Suomalaisia pienpanimoita esittelevän kirjan avulla on helppo suunnitella myös kesän reissuja. Jos haluat kokeilla kotioluen valmistusta ihan itse, ohjeet ja reseptit löydät nekin kirjastosta.

 

 

Kesän tapahtumat ja elämykset tallennat näppärästi mobiililla. Näillä vinkeillä saat kuvistasi sellaisia, että niitä katsovat mielellään myös muut. Kunnianhimoisemmin kuvaamiseen suhtautuvalle löytyy oma oppaansa.

 

 

Oppilaitoksessa kun ollaan, kokoelmamme ovat puhtaasti tietopainotteiset. Kaunokirjallisia lukuvinkkejä löydät Kirjasammosta​. Tovoitamme nautinnoliisia lukuhetkiä!

Lukuvinkit kokosi Päivi Hollanti HAMKin kirjastosta

[addthis tool=”addthis_sharing_toolbox”]