Kirjavinkki: Älä kangistu kaavoihin - Hämeen ammattikorkeakoulu
Kirjavinkki: Älä kangistu kaavoihin

Kirjavinkki: Älä kangistu kaavoihin

25.01.2016 10:03

HAMKin kirjastossa on tarjolla monenlaisia kaavakirjoja: matemaattisista kaavoista asema- tai ompelukaavoihin. Niin painettuja kuin sähköisiäkin kaavakirjoja voit hakea kätevästi HAMKin Finnasta. Hakiessasi johonkin tiettyyn aihepiiriin liittyvää kaavakirjaa muistathan tarkentaa hakuasi hakusanoilla, jotka ohjaavat täsmällisemmin haluamiesi kirjojen äärelle, esim. kaava matematiikka.

Tässä pari esimerkkiä tekniikan alan suosituimmista, suomenkielisistä kaavakirjoista:

Valtanen, Esko: Matemaattisia kaavoja ja taulukoita. [Jyväskylä]: Genesis-kirjat, 2013.

Useita kaava- ja taulukkokirjoja julkaiseen Esko Valtasen laaja, suomenkielinen matemaattisia kaavoja ja taulukoita sisältävä kirja, joka tukee matematiikan ja fysiikan opiskelua lukiosta ja ammatillisista oppilaitoksista korkeakouluihin asti. Kirjan käyttö ei rajoitu vain opiskeluaikoihin, vaan kaavoille ja taulukoille on käyttöä myöhemmin työelämässäkin.

Mäkelä, Mikko: Tekniikan kaavasto. Tampere: Tammertekniikka, 2008.

Tekniikan kaavasto palvelee jokaista tekniikan tai matemaattis-luonnontieteelliten aineiden  opiskelijaa – työelämää unohtamatta. Kirja sisältää tärkeimmät matematiikan, fysiikan, mekaniikan, lujuusopin, kytkentälogiikan ja kemian kaavat sekä taulukoita. Tekniikan kaavasto on mainio apuväline insinööritieteiden opintoihin korkeakoulussa. Kirjasta on tarjolla myös englanninkielinen versio Technical formulas. Kumpaakin on saatavilla useammasta HAMKin kampuskirjastosta.

Valtanen, Esko: Tekniikan taulukkokirja. [Jyväskylä] : Genesis-Kirjat, 2013

Fysiikan, matematiikan, lujuusopin, tähtitieteen ja kemian kaavoja ja taulukoita, tietoa standardeista jne. Suomalainen alan klassikko, joka on vakiinnuttanut asemansa melkein 30 vuoden aikana niin tekniikan opiskelijoiden kuin ammattilaisten keskuudessa.

 

Uusimmat HAMKin kirjaston kokoelmaan hankitut tekniikan alan kaavakirjat ovat englanninkielisiä, mm:

Boljanovic, Vukota: Applied mathematical and physical formulas. [S.I.] Industrial Press, 2016. Näppärä taskukokoinen käsikirja kaavoista ja taulukoista niin insinööreille kuin insinööritieteiden opiskelijoille ja opettajille.

Schaeffler technical pocket guide. Herzogenaurach: Schaeffler Tecnologies, 2014. STT-taskukirja on suunnattu erityisesti konetekniikan opiskelijoille.

Roark, Raymond. J. et al. Roark’s formulas for stress and strain. New York: McGraw-Hill, 2012. Lujuusopin kaavoja ja taulukoita.

[addthis tool=”addthis_sharing_toolbox”]