Lepaalle 0,25 miljoonan euron lahjoitus yrittäjyyden opetukseen - Hämeen ammattikorkeakoulu
Lepaalle 0,25 miljoonan euron lahjoitus yrittäjyyden opetukseen

Lepaalle 0,25 miljoonan euron lahjoitus yrittäjyyden opetukseen

10.06.2016 13:14

Kauppapuutarhaliiton Puutarhasäätiön tuella palkataan yrittäjyys- ja talouslehtori Hämeen ammattikorkeakoulun (HAMK) Lepaan yksikön puutarhatalouden koulutukseen.

Lehtorin opetustehtävät painottuvat yrittäjyyden edistämiseen erityisesti kasvihuoneviljelyn alalla, mutta myös muissa puutarhatalouden ja rakennetun ympäristön opinnoissa. Työsuhteen aikana lehtori vierailee säännöllisesti kasvihuoneyrityksissä.  

Lepaan ja Kauppapuutarhaliiton suhteet ulottuvat liki sadan vuoden päähän. – Lepaa on vanhin yhtä toimivista jäsenistämme. Yhteistyö alan tärkeimmän oppilaitoksen kanssa on toimivaa ja luontevaa, ja tämä lahjoituksemme vahvistaa yhteistyötämme entisestään, toteaa Kauppapuutarhaliiton toiminnanjohtaja Jyrki Jalkanen. 

– Suomalainen puutarhatalous perustuu vahvasti perheyrittäjyyteen. Osaaminen ja tuotteiden hyvä laatu ovat kansalaisten arvostamia, mistä osoituksena on päätuotteiden korkea kotimaisuusaste. Ala tarvitsee jatkossakin hyviä yrittäjiä ja yrittäjämäisesti ajattelevia ammattilaisia, ja koulutuksella on tässä merkittävä rooli. Haluamme siksi korostaa nimenomaan yrittäjyyden merkitystä tulevien ammattilaisten osaamisessa, Jalkanen jatkaa. 

Tuen suuruus on 50 000 euroa vuodessa viiden vuoden ajan, minkä jälkeen työsuhteen jatkoa harkitaan. Lehtorin tehtävä tulee haettavaksi elokuussa. ​

Yhteistyö yritysten kanssa uudelle ta​​solle 
Puutarhatalouden koulutuspäällikkö Heikki Peltoniemi on iloinen lahjoituksesta ja sen suuntaamisesta yrittäjyyden opetukseen: – Kasvihuonetuotannon teknologinen kehitys on nopeaa ja teknologioita tehokkaasti hyödyntävän tuotanto-osaamisen oppiminen edellyttää tiivistä vuorovaikutusta kehityksen kärjessä olevien yritysten kanssa.  

Vuorovaikutus yrityselämän kanssa on puutarhatalouden koulutuksessa luonnollinen tapa toimia jo nyt, mutta säätiön merkittävä tuki mahdollistaa yhteistyön nostamisen kokonaan uudelle tasolle. – Tämä antaa mahdollisuuden hakea uusia tapoja tuottaa puutarhatalouden opiskelijoille yrittäjyyteen kasvattavia oppimistilanteita jatkuvassa vuorovaikutuksessa kentän kanssa. Yhteistyö todennäköisesti tuottaa uutta tietoa ja kehitysajatuksia myös yrityksille. Samalla voimme löytää uusia verkostoja ja toimintatapoja, joista voi olla hyötyä laajemmin HAMKin ja HAMIn Lepaan yksikön koulutuksissa ja mahdollisesti koko HAMKissa. 

Kauppapuutarhaliiton Puutarhasäätiön ja puutarhatalouden koulutuksen yhteistyösopimuksen allekirjoittivat 10.6. 2016 Hämeenlinnan korkeakoulukeskuksessa HAMKin rehtori Pertti Puusaari (vas.) ja Kauppapuutarhaliiton toiminnanjohtaja Jyrki Jalkanen.  ​

Puutarhatalouden koulutuspäällikkö Heikki Peltoniemi (vas.), Kauppapuutarhaliiton toiminnanjohtaja Jyrki Jalkanen ja HAMKin Biotalouden yksikön johtaja Ari Mikkola uskovat yritysyhteistyön nousevan nyt uudelle tasolle.

Kuvat: Liisa Siivola

Lisätiedot ​
koulutuspäällikkö Heikki Peltoniemi, HAMK, puh. (03) 646 5224 tai sp. etunimi.sukunimi@hamk.fi 

toiminnanjohtaja Jyrki Jalkanen, Kauppapuutarhaliitto, p. 0400 800 268 tai sp. etunimi.sukunimi@kauppapuutarhaliitto.fi

[addthis tool=”addthis_sharing_toolbox”]