Maahanmuuttajille haetaan työelämän mentoreita – haku käynnissä nyt - Hämeen ammattikorkeakoulu
Maahanmuuttajille haetaan työelämän mentoreita – haku käynnissä nyt

Maahanmuuttajille haetaan työelämän mentoreita – haku käynnissä nyt

12.02.2016 14:31

Hämeen ammattikorkeakoulu on käynnistämässä Hyvinkään-Riihimäen Seudun Mentorointiohjelman, jonka tavoitteena on tukea alueen maahanmuuttajien ammatillista kehittymistä sekä valmistautumista työelämään. Työelämän mentoreiden haku on käynnissä 29.2. asti.

Mentoroinnissa on kyse kokemusten, näkemysten ja osaamisen siirtämisestä ja välittämisestä henkilöltä toiselle. Mentorointi on ohjausta ja tukea, jota osaava ja kokenut henkilö antaa kehityshaluiselle ja -kykyiselle nuoremmalle tai vähemmän kokeneelle kollegalleen. Hyvinkään-Riihimäen Seudun Mentorointiohjelman mentori on työelämässä toimiva ammattilainen ja mentoroitava eli aktori on joko opiskelija, uraansa aloitteleva tai uralle uutta suuntaa hakeva maahanmuuttajataustainen henkilö.

Mentori voi olla kuka tahansa työelämässä toimiva henkilö, yrittäjä tai vaikka eläkkeelle jäänyt ammattilainen. Mentorin omista työtehtävistä, roolista tai yrityksen toimialasta ei ole ennakkokriteerejä – tärkeintä on olla kiinnostunut toimimaan mentorina, jakamaan kokemuksiaan ja oppimaan uutta.

Mentorointiohjelma kestää kolme kuukautta ja sisältää tapaamisia mentorin ja mentoroitavan välillä noin 1–2 kertaa kuussa (osa tapaamisista HAMKin organisoimia yhteistilaisuuksia). Työskentelyä tukee mentorointiopas, jossa on teemoittain ohjeistusta itsenäisiin tapaamisiin. Ohjelma on englanninkielinen, perustuu vapaaehtoisuuteen ja on maksuton. Hakuaika ohjelmaan on 9.2.–29.2, ja tieto ohjelmaan valituista ilmoitetaan henkilökohtaisesti maaliskuun alussa. Ensimmäinen tapaaminen järjestetään 16.3.2016.

Mentorina pääsee kehittämään sekä omaa ja organisaationsa osaamista että tukemaan lähialueen maahanmuuttajien työelämävalmiuksia. Mentorina saa tilaisuuden jakaa ajatuksia ja osaamista nuoremman “kollegan” kanssa, pääsee kehittämään vuorovaikutustaitoja monikulttuurisessa ympäristössä, voi tehdä omaa yritystä tunnetuksi kansainvälisten osaajien keskuudessa sekä tutustua potentiaalisiin työntekijöihin, luoda uusia verkostoja sekä saada näkökulmia kansainvälisen osaamisen hyödyntämiseen omassa organisaatiossa. Aktorin roolissa puolestaan maahanmuuttaja pääsee oppimaan kokeneen henkilön rinnalla, saa näkökulmia suomalaiseen työelämään sekä saa vinkkejä oman osaamisen kehittämiseen ja työnhakuun.

Lisätietoa mentoroinnista ja haku mentoriksi osoitteessa www.hamk.fi/osuma.

Mentorointiohjelma on osa maahanmuuttajien työllistymistä edistävää “Osuma – maahanmuuttajien osaaminen ja työllistymispolut” -hanketta, jonka toteuttajina toimivat yhteistyössä Hyria Koulutus Oy, Hyvinkään-Riihimäen seudun ammattikoulutussäätiö HRAKS, Hämeen ammattikorkeakoulu Oy, Laurea ammattikorkeakoulu Oy sekä Riihimäen Tilat ja Kehitys Oy. Hanketta rahoittaa Hämeen ELY-keskus ja Euroopan Sosiaalirahasto.

Lisätiedot:

suunnittelija Salla Niittymäki, p. (03) 646 6313

opintoneuvoja Anu Virtanen, p. (03) 646 2658

Sähköpostit ovat muotoa etunimi.sukunimi@hamk.fi.

[addthis tool=”addthis_sharing_toolbox”]