Maaliskuun avoimen luennon aiheena big data 30.3. - Hämeen ammattikorkeakoulu
Maaliskuun avoimen luennon aiheena big data 30.3.

Maaliskuun avoimen luennon aiheena big data 30.3.

23.03.2016 11:14

Avoin HAMK -luentosarja jatkuu keskiviikkona 30.3.2016. Big datasta luennoi silloin tietojenkäsittelyn yliopettaja Lasse Seppänen.

Luennolla kerrotaan, mitä big data oikeastaan tarkoittaa ja miten sitä voidaan käyttää erilaisis​sa sovelluksissa.

Tietoa tuotetaan koko ajan lisääntyvässä määrin, ja sitä tulee hyvin erilaisissa muodoissa. Millaisilla tavoilla tietoa voidaan analysoida? Miten sitä voitaisiin hyödyntää esimerkiksi liiketoiminnassa, terveydenhuollossa tai teollisuudessa? Millaisia uusia liiketoimintamahdollisuuksia data käsittelyllä voidaan luoda?
 
Eri tahot avaavat tietoa myös julkisesti saatavilla olevaksi avoimeksi dataksi, kuten esimerkiksi kartta- ja säätiedot. Luennolla keskustellaan myös avoimesta datasta ja sen hyödyntämismahdollisuuksista liiketoiminnan tukena.

Kahvitarjoilu alkaa klo 16.00, luento klo 16.30. Luento kestää noin puolitoista tuntia. Luento järjestetään Hämeenlinnan kampuksella, C-rakennuksen auditoriossa (Vankanlähde 9, Hämeenlinna). Luentoa voi halutessaan seurata myös osoitteessa www.hamk.fi/avoinluento.

HAMKin kaikille avoin ja maksuton luentosarja alkoi joulukuussa 2013. Luentosarjassa on vahvasti esillä HAMKin eri alojen osaaminen. Seuraava luento “Luonto herää kevääseen” järjestetään 20.4.2016. Luentosarjan aikataulu löytyy osoitteesta www.hamk.fi/avoinluento

Lisätiedot
Tiina Björkskog, p. 03 646 3443 tai etunimi.sukunimi@hamk.fi​

[addthis tool=”addthis_sharing_toolbox”]