Mitä toivot kirjastolta - hupparikilpailun palaute - Hämeen ammattikorkeakoulu
Mitä toivot kirjastolta – hupparikilpailun palaute

Mitä toivot kirjastolta – hupparikilpailun palaute

12.01.2016 12:13

Kiitos kaikille marraskuiseen hupparikisaan osallistuneille antamistanne arvokkaista kommenteista ja palautteesta! Me kysyimme, mitä toivotte kirjastolta, ja te vastasitte, kiitos!

Palautetta saimme erityisesti kurssikirjoina käytettävien kirjojen lukumääristä, aineistomme markkinoinnista sekä kirjojen painosten ajantasaisuudesta. Englanninkielistä kaunokirjallisuutta kyseltiin ja e-aineistot olivat jääneet löytämättä. Joitain uteluita tuli myös kampuskirjastojemme hiljaisista työskentelytiloista sekä aukioloajoista. Nykyinen toimintammekin sai kiitosta, kiitos siitä!

Toimenpiteitä

Mitäs nyt? Lupaamme jatkossa tilata ainakin sosiaalialan kurssikirjoja nykyistä enemmän, lupaamme vinkata eri alojen materiaaleista aiempaa tehokkaammin ja olemme joulun kiinniolon aikana jo poistaneet suuren määrän vanhoja painoksia ja vanhoja kirjoja. Kirjojen poistot ovat jatkuvaa työtä jota teemme pitkin vuotta.

Hankintaperiaatteet

Korkeakoulukirjastona hankimme kokoelmiimme ammatillista kirjallisuutta HAMKin ja HAMIn opetusaloilta, joten valitettavasti kaunokirjallisuus rajautuu tämän ulkopuolelle. Yleisissä kirjastoissa on kuitenkin huikeat valikoimat kaunokirjallisuutta, myös e-kirjoina, joten kannattaa tutustua niihin. Kokoelmapolitiikkamme kokonaisuudessaan löydät HAMKin intrasta.

​E-aineistomme

E-aineistoja ja e-kirjoja tulemme mainostamaan Yammerissa, Facebookissa  ja kirjaston sivuilla. Huomaathan, että uutuuskirjojamme on esillä myös Pinterestissä! Periaatteenamme on hankkia materiaali elektronisena aina, kun se on mahdollista.

Hankintatoiveet

Voit jättää HAMKin kirjastolle myös hankintaehdotuksia aineistosta, jota tarvitsisit opinnoissasi, mutta jota meillä ei vielä ole, tai aineistosta, jota tarvitsisi esimerkiksi useamman kappaleen, ja jonka arvelet sopivan kokoelmiimme. Lähetä ehdotuksesi hankintaehdotuslomakkeellamme.

​Työskentelytilat

Ryhmätyöskentely voi olla äänekästä, ja kampuskirjastoihimme olemme pyrkineet toteuttamaan rauhallista työskentelytilaa muun muassa hiljaisin erikoistuolein.

​Aukioloajat

Varsinaisia aukioloaikoja olemme laajentaneet muun muassa itsepalveluaukioloina pääkirjastossa Visamäessä sekä kulkukorttiaukiolona niissä kampuskirjastoissa, joissa se on ollut teknisesti mahdollista. Itsepalveluaikana asiakkaat voivat käyttää kirjaston tiloja sekä lainata ja palauttaa kirjoja lainausautomaateilla sekä noutaa varauksia.

​Toivomme palautetta

Palautetta ja kehitysehdotuksia voi antaa ja mielellämme otamme sitä vastaan jatkuvasti kaikissa medioissamme!

[addthis tool=”addthis_sharing_toolbox”]